adventistbanat.ro

Meniu

Puteți folosi această pagină pentru a ne adresa întrebări. Pagina va fi accesibilă oricând din meniul principal,  butonul “Intreabă-ne“.

Pentru alte intrebări care nu pot fi publice vă rugăm să ne scrieți la una din adresele de e-mail din pagina de contact.

Intrebările care au un conținut inadecvat vor fi șterse automat.


84 de comentarii

 • Gentiana says:

  Bună, eu sunt ortodoxa, iar prietenul meu cu care sunt împreună de 9 ani e adventist. Noi stam deja împreună, în casă de 5 ani, și as dori sa știu dacă s ar putea accepta o căsătorie mixta. Adică eu doresc sa mi păstrez religia mea și el pe a lui. Noi ne respectam fiecare religiile, însă dorim sa trecem și la pasul următor. Aștept un sfat! Va mulțumim!

  • admin says:

   Bbiblia şi deci nici Biserica Adventistă nu încurajează căsătoriile mixte. Vor apare dispute inevitabile în cazul în care convingerile voastre sunt ferme. Situaţia în care vă aflaţi marital şi eu consider că cere un următor pas. Biserica Adventistă nu oficiază religios o asemenea unire mixtă, însă aceasta nu înseamnă deloc că nu v-ar fi aproape. Eu v-aş sfătui să vă legalizaţi relaţia şi să studiaţi Biblia împreună cu inima şi mintea deschisă, s-ar putea să convergeţi. Dumnezeu să vă deschidă un drum nou şi frumos!

   cu preţuire,
   FoeverBlue

 • Morari Daniel says:

  Bună ziua,am o intrebare ,eu sunt adventist de ziua a 7 a si viitoarea mea sotie e ortodoxa si va lua curand botezul,dar ea are niste nelamuriri in privinta dansul mirilor la nunta,si noi avem o nunta la ortodoxi si daca putem sa fim domnisori de onoare precizez ca nunta e sambata.multumesc

  • admin says:

   Pace ţie,
   În ce priveşte dansul mirilor, noi, adventiştii nu practicăm dansul de niciun fel, deci nu ştiu la ce anume ţinteşte întrebarea.De a fi domnişori de onoare nu aş considera un păcat, dar nu aş recomanda. Faptul că nunta are loc în sabat ar fi două chestiuni:
   1, Dacă mirii sunt din familie aş recomanda participarea la cununie
   2. În ce priveşte participarea la masă consider că ea ar trebui să aibă loc atât cât mirii pot constata că într-adevăr sunt apreciaţi.

   cu drag,
   ForeverBlue

 • Claudiu says:

  Buna! Sunt ortodox si merg la o nunta, prietenul meu care se casatoreste si viitoarea lui sotie fiind adventisti. As vrea sa stiu cum se procedeaza în cazul darului (cinste), sa nu greșesc. E ceva specific sau “tratamentul” e acelasi ca si la alte culte. Multumesc frumos!

  • admin says:

   Bună ziua,
   „Tratamentul” este acelaşi, făcut cu drag şi cât vă reprezintă.

   cu bine,
   ForeverBlue

 • Iulia says:

  Eu sunt adventista iar prietenul meu este ortodox , noi vrem sa ne casatorim, el dorindu-si sa se boteze si sa afle mai multe de Dumnezeu însă părintii lui nu sunt de acord, ce as putea face?

  • admin says:

   Dacă tu eşti convinsă că respectivul băiat e pentru tine oferă-i posibilitatea de a înţelege credinţa ta. Desfăşoară un studiu biblic cu el. Acesta va necesita timp suficient ca el şi tu să constataţi dacă există un interes serios şi definitiv din partea lui pentru mântuire şi stilul de viaţă adventist. Dacă aşa stau lucrurile şi el te iubeşte cu adevărat, el va discuta ferm cu părinţii săi despre ceea ce îşi doreşte cu viaţa sa. Părinţii îl iubesc – sunt convins – şi dacă înţeleg că el această viaţă și-o doreşte în final nădăjduiesc că vor fi deacord. Totul depinde de hotărârea lui. Dumnezeu să vă dea izbândă şi claritate.

   cu drag,
   ForeverBlue

  • Daniel says:

   Buna ziua. As dori sa va întreb dacă am fost botezat in religia penticostala mai este nevoie sa fiu rebotezat pentru a fi crestin-adventist? Mulțumesc mult.

  • admin says:

   Nu este obligatoriu. Însă noua experienţă cu Dumnezeu vă poate conduce spre această decizie personală.

   cu drag,
   ForeverBlue

 • Elena says:

  Buna ziua! Sunt curioasa daca un adventist poate lucra că barman, desigur fara sa consume alcool?

  • admin says:

   Pace bună,
   Nu recomand şi datorită mediului în care ar trebui să-şi desfăşoare activitatea în fiecare zi.

   cu bine,
   ForeverBlue

 • Danis says:

  Buna ziua , am si eu o intrebare , sunt Penticostal , vorbesc cu o fata Adventista , de aproximativ un an jumatate . Vrem sa ne casatorim dar nu stim cum sa facem cu religia , cine trebe sa se converteasca , sau cum sa le scoatem la final ?

  • admin says:

   Pace ţie,
   Lucrul acesta trebuie stabilit biblic. E hotărâtor să împărtăşiţi acelaşi convingeri, însă prin discuţii şi studiu biblic cu mintea deschisă la acceptare. Luaţi fiecare punct al convingerilor voastre şi discutaţile deschis cu Scriptura în mâini şi un ghid de autoritate dacă e necesar. Duhul Domnului vă va lumina şi vă va uni.

   cu preţuire,
   ForeverBlue

 • Roxana says:

  Buna ziua. Eu frecventez biserica azs dar nu sunt botezata ,insa sunt împreună cu un băiat ortodox și ne am mutat împreună. El vrea de asemenea sa meargă la biserică iar dacă este posibil pe parcurs sa ne și căsătorim. Am putea avea binecuvântarea aceasta dacă ne botezam amândoi chiar dacă stam deja împreună?

  • admin says:

   Pace îţi doresc,
   Ca adventistă cred că nu ar fi trebuit să faci aceasta. Insă lucrurile pornind de la această realitate, cred că ar trebui să pune-ţi lucrurile în ordine. Nu puteţi locui împreună din moment ce doriţi o binecuvântare. Binecuvântarea e oferită de către Dumnezeu, cum bine şti, doar în anumite condiţii. Chiar dacă e greu acum şi el ar putea să nu fie încântat, e necesar. Totul trebuie luat de la început, însă „curat”. Pentru eventuala voastră căsnicie este vitală atitudinea lui faţă de credinţa noastră creştină dar şi trăirea ta.

   cu drag,
   ForeverBlue

 • Nicoleta says:

  Buna ziua.
  Eu sunt ortodoxa iar iubitul meu este adventist ne gândim serios la o căsătorie și am stabilit ca în viitor sa ne botezam amândoi la biserica adventista de aceea încerc sa adopt cât mai mult din stilul de viață al unui adventist. Și v.aş ruga sa îmi spuneți ce are voie sa manance un adventist în special ce tipuri de peste sunt permise.

  • admin says:

   Vă doresc multă pace,
   Chiar dacă nu vă cunosc mă bucur de o relaţie frumos întreţinută. Legat de întrebarea dvs. cartea biblică Levitic în cap. 11 reglementează această chestiune. Criteriul în cazul peştilor fiind următorul: doar peştii care au solzi şi înotătoare pot fii consumaţi. De ex.: crap, somon, pătrăv, ştiucă, caras, etc.
   Pentru alte nelămuriri vă stau la dispoziţie.

   cu bine,
   pastor Ţărmure Marcel

  • Elena says:

   Buna, Nicoleta ! Sunt în aceeași situatie, prietenul meu este adventist nebotezat iar eu ortodoxa. Cum ati hotart sa treci la religia lor, familia ta a fost de acord cu decizia luata? Noi inca nu am vorbit de casatorie, si cine unde trece, dar parintii nici nu vor sa auda sa trec de partea lor.. Sunt foarte confuza, poate ma poți ajuta cu un raspuns 🙂

 • Violeta says:

  Ce pot face daca un barbat din religia adventista sa indragostit de mine dar eu nu il iubesc si nu pot scapa de El?
  Are familie si copii dar nu conteaza pt.k El zice K in astfel de religie El poate avea mai multe neveste.Dar eu nu vreau Asa ceva deoarece el este tigan sas (ungar) si eu romanca

  • admin says:

   Buna seara, crestinii adventisti nu au mai multe sotii. Nu este ingaduit asa ceva.

 • Cazac says:

  Explicatimi si mie faza cu sambata ,chiar nu se piate face o exceptie?

 • Costin si Atat says:

  Ia spuneti fratii mei. Am auzit ca se practica ceva numit „patura cu becu stins” la voi in biserica; ce am inteles eu prin ritualul asta de „patura cu lumina stinsa”: cica o data pe luna vin baietii cu paturi la ei si, se supraincalzeste diferentialul si da afara curentul de la bec, aici intervine partea cu stinsu; si ce fac baietii, desfac patuera, o pun peste fete si, de aici nu mai stiu ce fac.
  Imi spuneti si mie daca e corect ce am inteles si ce fac baietii dupa ce se stinge lumina si arunca patura peste fete.

  • admin says:

   Costin, nu stiu unde ai auzit despre asemenea practici, dar ele nu exista in biserica adventista si din cate cunosc nici in alte biserici. Numai bine!

  • Gentiana says:

   Bună, eu sunt ortodoxa, iar prietenul meu cu care sunt împreună de 9 ani e adventist. Noi stam deja împreună, în casă de 5 ani, și as dori sa știu dacă s ar putea accepta o căsătorie mixta. Adică eu doresc sa mi păstrez religia mea și el pe a lui. Noi ne respectam fiecare religiile, însă dorim sa trecem și la pasul următor. Aștept un sfat!

 • Caligula says:

  Sunt indragostit de o fata adventista , si m-am gandit sa merg cu ea la biserica intr-o sambata si sa-i marturisesc cu aceasta ocazie.Este gresit ,avand in vedere ca o fac in timpul sabatului ? Eu sunt ortodox si nu cunosc atat de multe despre adventism.Ea mi-ar putea vorbi despre acest subiect intr-o zi ca aceasta ? Multumesc!

  • admin says:

   Sigur, poţi să o faci şi în sabat. Însă caută ocazia şi locul şi modalitatea cea mai potrivită pentru aceasta.

 • Alina says:

  Se poate inmormanta o batrana de religie ortodoxa intr-un cimitir adventist?

 • Maria says:

  Un adventist,ca să își dovedească buna credință ( de exemplu că nu a făcut un rau,nu a furat) cum își poate dovedi ferm nevinovăția?
  In extremis,la cine se apelează pentru ca păgubitul să afle adevărul?

  • admin says:

   Nu înţeleg prea bine cauza însă cel mai bun argument sunt faptele

 • Daniel says:

  Doresc sa stiu si eu de ce adventistii se boteaza de mai multe ori

  • admin says:

   Aceasta este o practică biblică deşi ocazională. O regăsim în F.A. 19:1-7. Ea poate să aibă loc atunci când cunoştinţele biblice fundamentale se completează şi/sau se modifică şi în cazul în care angajamentul de credincioşie faţă de Dumnezeu este rupt în mod conştient şi pe o perioadă lungă de timp. Însă închei subliniind că acestă practică a rebotezării nu este una de dorit sau nu trebuie să fie frecventă.

   Vă doresc pace deplină,
   un pastor

 • Andrei says:

  Luminati-mi mintea cu privirea la acest paragraf din Sfanta Scriptura , va rog

  Ieșirea 31, 13-17

  • Ana says:

   Buna ziua!
   Se poate ca un baiat de religie adventista sa-mi fie cavaler de onoare in biserica ortodoxa?
   Multumesc!

  • admin says:

   Bună ziua,
   Chiar dacă participăm în anumite condiţii la nunţi neadventiste pentrucă e şi firesc având în vedere rudeniile, familia, prietenii dragi, etc., nu recomand o participare în această calitate. Dacă sunt necesare ceva argumente, revenim.

   cu drag, pastor Marcel

 • Darius says:

  Shalom! Cu ce drept spuneți despre oamenii altor culte religioase că nu vor fi mântuiți daca nu țin ziua Sabatului? 1. In alte țări, ziua de duminică este considerata ziua a 7.a , un creștin din aceste țări care citește ziua ” a șaptea ” se gândește automat la Duminică. 2. Pe langa faptul că Romani 14:2-6 și versetul 14 vorbește foarte clar despre cum sta treaba cu Sabatul și carnea de porc, versetele 10 și 12 vorbesc clar că ceea ce fac multi adventisti nu corespunde voii lui Dumnezeu când spun : „Mănânci porc, nu ești mântuit. Nu ții Sabatul, nu ești mântuit. „

 • Martin Carmen Fibia says:

  Ce crede cultul crestin adventist, despre casatoria intre verisori,de gradul 2

  • admin says:

   Nu există criterii foarte rigide însă este de evitat.

   cu bine,
   pastor Ţărmure Marcel

 • Ionutz says:

  Sunt intr-o relatie cu o fata de religie penticostala , are botezul luat in biserica respectivă. Se poate face primirea într-o biserica adventista fără a mai lua inca odata botezul? Sau cum sa o conving ca botezul al doilea nu este păcat. Ca ea asta susține. Ca este doar un singur botez, un singur Duh si o singura mărturie.

  • admin says:

   Primirea ei în biserica adventistă poate avea loc şi prin vot , nu obligatoriu prin rebotezare. Însă experienţa mea pastorală evidenţiază o dispoziţie în timp a celor reticenţi la rebotezare să o accepte dacă există bunătate, răbdare şi studiu biblic cu minte deschisă al acestei practici care se regăseşte în Scripturi.
   Mulţumesc pentru contactare şi sper să vă fi fost de folos cu intervenţia mea, iar în relaţia existentă să aveţi călăuzire divină(acest aspect este mult prea folositor).

   cu bine,
   pastor Ţărmure Marcel

 • Cristi says:

  As vrea sa intreb si eu, e normal ca un adventist sa ia parte la o nunta lumeasca ? avand in vedere ca cei cu nunta sunt rude.

  • Ingrid says:

   Imi aduc aminte ca am intrebat si eu acest lucru acum vre-o zece ani! Daca e vorba de rude,poti merge 2-3 ore sa le fii alaturi ,sa te simta aproape,le dai darul de nunta si apoi poti pleca! Personal,daca ar tr sa merg la o nunta lumeasca,sa zic asa,m-as duce doar daca ar fi vorba de frati,surori sau cumnati,cumnate(atat) si nu as sta mai mult de 2-3 ore,cum am zis!!Sunt adventista si atmosfera de acolo nu ma apropie de cer,de aceea nu as putea sa stau!! Cand ma duc intr-un loc,ma intreb daca lui Isus i-ar placea sa fiu acolo si actionez in consecinta!! E parerea mea!Fii binecuvantat!

 • Ana says:

  Pentru ForeverBlue.
  Buna ziua. Multumesc pentru ca ai raspuns.
  Acesta este raspunsul meu la punctul 2:
  https://www.youtube.com/watch?v=zvvKpd_a0x4
  Exista multe materiale si pro si contra. Cel de la adresa de mai sus are 7 exemple de profetii false.

 • Ana says:

  Buna ziua. Am o dilema. Sunt de acord cu faptul ca sambata este ziua a saptea. De aceea m-as indrepta spre biserica adventista. Dar voi adventistii o considerati profeta si acordati atentie Ellenei White desi a fost dovedit plagiatul din scrierile ei si, in plus, profetiile ei nu s-au implinit. Asadar, cum sa impac faptul ca doar adventistii tin corect sambata ca a saptea zi cu faptul ca nu vreau sa fac parte dintr-o biserica care are un profet fals caruia ii atribuie un rol central?

  • ForeverBlue says:

   Bună ziua,
   Te încurajez să studiezi teologia biblică adventistă pentru ca vei descoperi şi alte mesaje minunate neglijate şi teoretic şi practic. Duhul Domnului să fie cu tine în studiul tău personal. Legat de literatura şi prezicerile EGW aş sublinia următoarele:
   1. Te rog evaluează împrumuturile literare ale ei după uzanţa şi legile contemporane ei. Nu a fost acuzată vreodată de plagiat de către nimeni, cu toate că aceste acuze au existat şi în timpul vieţii ei.
   2. Legat de preziceri, ai putea numi una dintre acestea care s-au dovedit a fi false ?

   cu mult drag,
   ForeverBlue

  • Ingrid says:

   Multa pace!! Toate scrierile acestei scriitoare iti indreapta atentia spre Domnul Isus si ce a facut El pt noi!!Daca ai putea sa citesti macar”Hristos,lumina lumii”,ai intelege multe lucruri! Oamenii care nu il iubesc pe Dumnezeu se ocupa doar cu critici si vor ca nici aproapele lor sa nu aibe o relatie cu El! Profetiile acestei scriitoare s-au implinit cu exactitate!Sunt sfaturi ,in unele scrieri,care sunt date de felul cum crede ea ca e mai bine!apoi cand Dumnezeu i-a aratat ca sfaturile ei nu erau bune,ea a scris ca Dumnezeu i-a aratat si a corectat(nu a tinut doar pt ea)! Inca un lucru important:daca scriitoarea ar fi fost o femeie bolnava asa cum spun unii,cum crezi tu ca ar fi putut scrie atatea carti? Personal am citit f multe carti si tot ce am citit mi-a indreptat atentia spre Domnul Isus,m-a facut sa inteleg cat de mult ne iubeste si cat de mult doreste ca noi sa ne intelegem si sa ne iubim! Ca adventisti de ziua a saptea,multi cred ca noi tr sa fim perfecti si nu gresesc,dar..suntem oameni si gresim din pacate! Multumim Domnului ca ne iarta si ne ajuta sa ne ridicam si sz crestem in credinta!!
   Isus te iubeste,sa nu uiti!!😊

 • Ciobanu says:

  Buna ziua si pacea Domnului! M-am confruntat recent cu situația următoare : fiind in străinătate aici se plătesc ca și peste tot impozitele anuale și recent am auzit ca sunt persoane care declara zecimea la impozite pentru a fi scututi de o parte sau total de impozite. Este corect acest lucru din punct de vedere biblic și creștin ? Va Multumesc pentru răspuns .

  • ForeverBlue says:

   Nu cred că ar fi greşit. Sigur dăruirea aduce cu sine binecuvântare. Din partea lui Dumnezeu mai mult, iar din partea statului impozit mai mic. Să trăieşti cât îngerii!

 • Evelin says:

  Eu sunt adventista iar iubitul meu este ortodox. Suntem de putin timp impreuna si vreau sa stiu daca este gresit faptul ca avem o relatie. Stiu regulile bisericii mele dar am nevoie de niste sfaturi cae sa ma ajute in luarea unei decizii. Este adevarat ca nu merg foarte des la biserica, insa nu imi doresc sa fac ceva gresit.

  • ForeverBlue says:

   Te salut Evelyn,
   Depinde ce anume aştepţi de la relaţia voastră. Dacă această relaţie se va prelungi şi se va aprofunda vei întâmpina mai ales tu dificultăţi şi chiar o neimplinire morală-relaţională în cazul în care convingerile tale spirituale contează. E o chestiune care trebuie în prinul rând cu tine să o clarifici şi apoi cu iubitul tău. Îţi doresc lumină şi curaj!

 • Nicoleta says:

  Buna seara! Imi doreac sa stiu daca o persoana este de alta religie poate participa ca vizitator la o comunicare adventista. Fara sa implice religia pe care o are. A doua intrebare daca un barbat casatorit adventist poate divorta pentru o persoana crestin ortodoxa. 3.O persoana de alta religie poate deveni adventista daca isi doreste acest lucru? Multumesc.

  • Adelina says:

   In mod evident o persoana de alta religie poate fi prezenta in cadrul bisericii noastre. Biserica adventista primeste cu bratele deschise si membrii altor culte religioase, astefl incat acestia sa poata vedea modul cum se desfasoara activitatile, discutiile in biserica. De asemenea, in cazul in care un vizitator considera ca doreste sa devina membru in biserica adevntista, acest lucru se poate intampla. Cert este ca acesta decizie trebuie luata abia in momentul in care persoana respectiva se simte pregatita sa faca acest pas. Un barbat adventist NU poate divorta pentru o alta persoana indiferent de religia pe care respectiva o are. Acest lucru este considerat adulter si nu este acceptat de biserica adventista.

 • anonim says:

  E posibila casatoria dintre un adventist si o ortodoxa? Se poate face cununie in biserica si la unul si la altul? E posibil sa ramana fiiecare cu religia lui dar totusi sa fie uniti in fata lui Dumnezeu intr o biserica ortodoxa si respectiv adventista? Este vreun pacat in acest sens? Este obligatorie convertirea?

  • Daniel Bota says:

   Multa binecuvântare!
   Căsătoria între două persoane din care una este membră adventistă și una este de altă religie, nu poate fi oficiată în Biserica Adventistă. in acelasi timp Biserica Adventistă descurajează unirea ca familie intre doua persoane care nu au aceeasi credinta. Din statisticile care le avem, casatoriile mixte nu au viata lunga si nici spor de fericire față cele in care ambii parteneri împărtășesc aceleași convingeri. Convertirea, în esență, nu are de-a face cu schimbarea religiei ci a inimii, deci este obligatorie la ambii parteneri indiferent de religie. Dacă este păcat sau nu o asemenea căsătorie? Și da si nu! Este păcat dacă scopul căsătoriei este altul decât îmbucurarea lui Dumnezeu prin ascultarea de El. Este păcat dacă din cauza vederilor religioase diferite ajungeti la certuri si reprosuri care Îl întristeaza pe Dumnezeu. Este păcat dacă de dragul armoniei din familie unul dintre dvs. alege să calce anumite principii învățate. Pe de altă parte orice poveste de dragoste curată care se finalizează intr-o casătorie după rânduială este o bucurie pentru Tata din Cer. Este Dumnezeu încântat și uneste doua persoane de diferite religii ? În primul rând pe Dumnezeu nu il interesează religia noastră ci credinta noastră. El uneste două persoane care Il iubesc pe El si sunt gata sa Il asculte in tot ceea ce El a cerut sa fie ascultat. Minusul apare atunci când cei doi de religii diferite hotărăsc locul și timpul inchinarii. Dacă sotul sau sotia nu impărtășesc aceleasi viziuni religioase vor apărea mai devreme sai mai târziu probleme. Ideal ar fi ca cei doi să se prezinte laolalată in fata lui Dumnezeu, să se roage impreună, să aibă o viata activă in comunitatea religioasă.
   Sfatul meu? Puneți-vă ca scop suprem sa placeți Domnului și hotărâți ca mai întâi de toate să aveți o căsătorie sfântă, restul va urma. Eu nu aș risca să am un partener de viată de care să fiu separat atunci când mă duc la locul de închinare.

 • anonim says:

  Va rog mult ati putea sa-ti spuneti daca este pacat sa calatoresc in Sabat dimineata pt. a ajunge la o biserica in alt oras, si apoi sa stau cateva zile in acel oras la parinti? Am vrut sa ma duc de vineri dar am examen tarziu si nu mai am autobuz…..Va rog….nu stiu ce sa fac!!!!

  • anonim says:

   Am uitat sa spun ca trebuie sa ma duc cu tot cu bagaj……cum nu pot sa plec vineri…..

  • danielbota says:

   multumesc pentru că ai trecut pe la noi
   imi cer iertare pentru întârzierea răspunsului… poate deja s-a consumat situația… dar posibil că te va ajuta pe viitor…
   păzirea Sabatul implică în sine câteva principii. mă voi referi la câteva care se includ în situația ta
   1. Principiul odihnei – Biblia ne spune că Dumnezeu S-a odihnit în ziua a șaptea de tot ce făcuse. astfel spus, Dumnezeu și-a organizat în așa fel celelalte 6 zile astfel încât să fie totul gata pentru cea mai specială dintre zile, a șaptea, pe care urma să o creeze. principiul acesta spune că tot ce este de făcut peste săptămână trebuie organizat în așa fel încât atunci când apune soarele vineri să poți să intri împreună cu Dumnezeu în odihna Lui
   2. Principiul respectului și închinării. se știe de când lumea că una dintre cele mai evidente deși tacite forme de respect este și punctualitatea… punctualitatea denotă și cât de mult respectă celălalat timpul tău și persoana ta. când soarele apune vineri, Dumnezeu este la întâlnire cu ai Săi copii, începând de acasă și continuând cu adunarea… Sunt sau nu punctual?
   sabatul este o zi de celebrare a închinării și toti sunt așteptați la momentul special de închinare la timpul acela. pe unde sunt închinătorii la acel timp?
   aplicat de la situația ta, as putea să mai adaug ceva. Pentru tine este mai important să ajungi acasă sau la locul și timpul unde Dumnezeu te așteaptă să I te închini? intreabă-te mereu, chiar si in celelalte zile, unde sunt și unde ar trebui să fiu? după ce ti-ai oferit răspunsul conform principiilor sfinte, acționează în consecință.
   eu, personal descurajez orice călătorie în Sabat care nu răspunde corect la următoarele întrebări:
   1. Este nevoie de mine acolo?
   2. Imi satură sufletul ceea ce se petrece acolo, sau mă duc pentru e mai multă lume?
   3. ce alte beneficii spirituale mai pot găsi acolo si nu am aici (in cazul celor care migreaza Sambata de la o biserica la alta doar pentru ca li se pare mai interesant la altii)

   Cam atat deocamdata, te mai astept si cu alte intrebari si ma oblig sa iti raspund mai prompt. Multumim!

  • anonim says:

   Multumesc!!

 • Adrian says:

  Aveti cumva si fisierele audio [mp3] la cele 920 imnuri noi adventiste,sau stiti cumva de unde le pot procura ? Multumesc mult si Domnul sa va binecuvanteze !

 • admin says:

  buna Amir,
  Biblia spune ca nu ar trebui sa fie o legatura intre un credincios si un necredincios in ce priveste intentia formarii unei casătorii, ori fata la care tii nu face parte din aceasta categorie, a celor necredinciosi. Deci din acest punct de vedere nu ar fi ceva cu care Dumnezeu sa nu fie de acord. Pe de alta parte, daca tu esti botezat in Biserica AZS nu vad de ce ai face un botez intr-o alta biserica…nu are sens, e inutil si nebiblic. Apoi ar trebui sa stii ca Biserica Reformista este o grupare dizidenta a Bisericii AZS… noi ii iubim si nu-i criticam pentru decizia lor de ieri si de azi insa nu as incuraja un membru adventist care face parte din Biserica ramasitei sa devina un membru al unei biserici care s-a desprins de ramasita in ciuda avertizarilor primite de insasi EGW.
  Relatia voastră va fi una reusita doar daca amandoi veti merge in aceeasi directie, in directia buna. Dumnezeu va fi de acord cu aceasta relatie daca voi doi sunteti in deplin acord unul cu celalalt si amandoi cu Dumnezeu. Daca din start exista o dezbinare in ce priveste alegerea bisericii din care sa faceti parte, nu pot vedea acordul lui Dumnezeu…
  Multumesc pentru intrebare si te mai astept si cu altele… iti doresc alegeri intelepte…

 • Amir says:

  buna ziua ,am 31 de ani sunt adventist de ziua a saptea si am cunoscut o fata din biserica reformista are 28 ani,ne intelegem foarte bine si fata zice sa ma botez in biserica ei ,pe viitor am stabilit sa mergem si la ea la biserica si la noi.credeti ca Dumnezeu este de acord cu acest fel de casatorie?

 • danielbota says:

  este adevarat ce spui AnoNiM, botezul este un legamant cu Isus si o dovada publica a faptului ca din acel moment tu esti de partea lui Isus. legamantul cu Isus implica si iertarea pacatelor si promisiunea coborarii Duhului Sfant si dispozitia lui Dumnezeu de a continua sa ofere har pacatosilor convertiti.

  prin jertfa lui Isus omenirea a fost mantuita de pedeapsa pacatului ( Pedeapsa care ne dă pacea a căzut peste El, şi prin rănile Lui suntem tămăduiţi. Is 53) insa aceasta este doar o parte a conceptului de mantuire holistica (sa-i spun asa…). unui criminal care a fost achitat de pedeapsa cu moartea pentru crima savarsita deoarece altcineva i-a luat locul pe scaunul electric, nu i se face un mare bine daca nu va fi si invatat ca ceea ce a facut este un pacat si ajutat sa se stapaneasca ca data viitoare la nervi sa nu mai faca o crima.
  la fel este in cazul pacatosului. chiar daca a fost iertat de pedeapsa pacatului nu a facut decat o parte din drum. daca nu este ajutat sa capete putere asupra pacatului, el va redeveni acelasi dusman al lui Dumnezeu pasibil de moarte vesnica. legamantul cu Isus, aduce pe on in postura de a dori sa intre in scoala lui Dumnezeu in vederea biruirii pacatului.

  versetele scrise de onelamurire, fac referire la cei care l-au marturisit pe Isus ca Domn intrand in legamant cu El prin botez…

 • AnoNiM says:

  Botezul este legamantul cu IIsus Hristos, prin care, cei ce l-au incheiat intra in Biserica lui Hristos, i se iarta pacatele si prin care Duhul Sfant coboara la ei pentru a le da har ?

  Stiu ca exista o o diferenta intre mantuirea de puterea pacatului ,si mantuirea de pedeapsa pacatului.

  Versetele date de onelamurire fac referire la cei care au fost botezati ?

 • danielbota says:

  cei din parabola pot fi numiti si apostaziati mai ales cei din categoria semintei cazute intre spini care pentru o vreme au mers bine pana cand i-au napadit si sufocat grijile acestei lumi sau necazurile care au venit in viata.
  versetele amintite de tine fac referire la cei care au fost in legamant cu Isus si au revenit la stilul de viata de dinainte de a-L fi cunoascut pe Dumnezeu, cei care au parasit biserica lui Hristos pentru lumea de afara.

 • Neintelegere says:

  (Continuare) La cine face referire in versetele 2 Petru 2:20-22 ,Evrei 10:29 si Evrei 6 :4-6? La cei din Biserica sau la cei din lume ?

 • Neintelegere says:

  Se numesc apostaziati cei din parabola aceasta ? ( drumul , stanca si spinii) ? Care sunt diferentele intre apostaziati si hulitorii impotriva Duhului Sfant ?

 • danielbota says:

  cei care au marturisit ca s-au pocait , au avut credinta, au vrut sa se boteze dar au renuntat si revin la starea de la inceput, sunt, conform Parabolei Semanatorului spusa si explica de Isus, reprezentati ca fiind fie samanta cazuta langa drum, fie samanta cazuta in loc stancos sau cea cazuta intre spini (Vezi Matei 13, 1-23). ce se poate intampla? daca vei citi pilda vei vedea consecinta… nici unul dintre cei reprezentati de cele trei seminte cazut in cele 3 locuri diferite nu ajung sa aduca rod, nu ajung la vremea secerisului, drept urmare nu pot fi stranse in hambarul lui Dumnezeu. insa eu cred ca mai exista inca timp ca Semanatorul sa poate transfera samanta in solul prielnic incoltirii, cresterii si rodului.
  multumim pentru intrebare si te mai asteptam oricand, cu orice intrebare.
  sa traiesti in asa fel incat Dumnezeu sa vrea sa-ti faca bine pt vesnicie!

 • Onelamurire says:

  Si cade din toate, credinta , pocainta…. (continuand intrebarea)

 • Onelamurire says:

  Mai am o intrebare , si atat , ce se intampla in cazul celor ce marturisesc ca s-au pocait,au avut credinta, si au vrut sa se boteze, dar au renuntat ?

 • danielbota says:

  nu cred ca putem vorbi de mai multe feluri de apostazii. in esenta apostazia este renuntarea la Isus sau la anumite principii si crezuri stabilite de Isus. nu orice renuntare la o dogma sau crez este apostazie in adevaratul sens al cuvantului, ci poate fi chiar o veritabila venire in fire. cineva care a participat la ocazii de inchinare fara sa fii incheiat un legamant de botez cu Isus, iar apoi a renuntat sa mai participe, nu poate fi numit apostaziat ci mai degraba ca si-a pierdut interesul religios sau spiritual. la fel cum botezul este o si marturie publica a faptului ca apartii lui Hristos, apostazia biblica este o renuntare publica la legamantul savarsit.
  nu poti numit apostaziat de la ceva la care inca nu ai „aderat”. insa un lucru tr stiut: diavolul este la fel de entuziasmat atat cand face un suflet al lui Hristos sa apostazieze, cat si determina un suflet sa amane impacarea cu El. la judecata unii vor fi acuzati de apostazie, in timp ce unii vor fi acuzati de impietrire a inimii sau pacat impotriva Duhului Sfant.
  multumim de intrebare si te mai asteptam…
  Dumnezeu sa-ti faca bine!

 • Onelamurire says:

  Cate feluri de apostazii exista ? (caderi)
  Exista apostazie cand cineva doar a participat ca vizitator la ore , sau slujbe etc. a avut credinta, dar a cazut ? Dar nu s-a botezat niciodata

 • admin says:

  Se asculta muzica crestina. La biserica sunt coruri sau grupuri care sustin programul muzical, si de obicei acestia continua programul si la masa. In lipsa lor, la masa, se asculta de pe un cd, muzica crestina, instrumentala, clasica,etc. in functie de preferintele mirilor, dar nici intr-un caz o muzica care nu se poate asculta in prezenta lui Dumnezeu. O zi binecuvantata.

 • and says:

  am fost de curand invitat la o nunta de adventisti, si as vrea sa stiu cum stau lucrurile si daca e adevarat ca nu se asculta muzica, decat din cea bisericeasca. Am nevoie de acest raspuns cat mai repede ! va rog mult! multumesc

 • anonim says:

  scuze ca te deranjez din nou dar noptile mi se fac din ce in ce mai grele nu mai pot dormi nu stiu ce sa fac si nu nu am nimic cu bantuirea dar simt uneori noapyea mai ales cand sunt singura ca nu mai am aer ca ma sufoc si ca nu o sa mai ajung sa vad dimineata mi-e groaza numai cand ma gandesc la asta . Dar ma intreb de ce m-a creat dumnezeu cu ce scop ca pana acum in viata me doar am suferit mai bine nu eram e pamantul asta caci nu mai rezist.

 • anonim says:

  scuze ca te deranjez din nou dar noptile mi se fac din ce in ce mai grele nu mai pot dormi nu stiu ce sa fac si nu nu am nimic cu bantuirea dar simt uneori noapyea mai ales cand sunt singura ca nu mai am aer ca ma sufoc si ca nu o sa mai ajung sa vad dimineata mi-e groaza numai cand ma gandesc la asta . Dar ma intreb de ce m-a creat dumnezeu cu ce scop ca pana acum in viata me doar am suferit mai bine nu eram e pamantul asta caci nu mai rezist. mi-e foarte teama raspunde-mi curand te rog. iti multumesc

 • anonim says:

  multumesc pentru raspuns domnul cu voi.

 • daniel says:

  anonim, imi cer iertare pt intarzierea raspunsului. nu as putea sa iti ofer un raspuns amplu la intrebarea si nelinistea ta, fiindca nu am toate detaliile contextului in care ai aceste cosmaruri. ce anume visezi cu satana? de ce iti este frica atunci cand stai cu mama ta? ai vreo prejudecata in ce priveste bantuirea?
  frica apare atunci cand gandim ca ceva rau ni se poate intampla. uneori frica e justificata. daca nu stii inota, de exemplu, e normal sa iti fie frica de apa mare. alteori, frica este indusa de cineva, de anumite conceptii gresite, traditii, basme. unii nu trec pe langa cimitir noaptea, de frica sa nu se scoale vreun mort la ei. ori astea sunt basme si imaginea creata de filmele de groaza.
  Singura Persoana de care tr sa ne fie frica este Dumnezeu. asta nu inseamna sa ne speriem de El, ci pur si simplu sa avem mereu in minte cine este El si cine suntem noi. sa ne raportam la El ca la un suveran nu ca la unul cu care ne tragem de sireturi. e vb de respect divin, reverenta, autoritate.
  singurul lucru de care tr sa ne fie frica este facerea de rau, pacatul. a avea frica de pacat este ca si cum ai frica de un cablu de curent de 380 de volti. pacatul distruge omul, de aceea, nu tr atins. nu ar tr sa ne fie frica de acela care aduce pacatul, satana. el este o fiinta puternica, dar e un mascarici pe langa Isus. si satana poarta frica de noi atunci cand stam langa Isus. cand ne e frica de satan si ceea ce poate face el, inseamna ca nu prea Il mai simtim pe Isus aproape. e posibil sa avem credinta, adica sa credem in El, dar nu e tot una sa Il crezi pe Dumnezeu care iti spune ca este cu tine chiar de ar fi pamantul plin cu demoni. dragostea ta fata de Dumnezeu tr sa alunge teama de cel rau si de relele lui.
  ce sa faci? cand bate diavolul la usa ta, cheama-L pe Isus sa raspunda!
  succes!

 • anonim says:

  dar sa stii totusi ca eu am incredere in D-ZEU SI CRED CA EL ARE GRIJA DE MINE PUR SI SIMPLU IMI ESTE TEAMA.

 • anonim says:

  Cand vin sa stau cu mama cateodata imi este frica. noaptea am cosmaruri cu satana crezi ca e din cauza lipsei de credinta? spunemi te rog ce sa fac ca sa nu mai imi fie frica multumesc.

 • daniel says:

  dragul meu, principiile Bisericii Adventiste, le gasesti la rubrica Portretul unei adventist. in ce priveste rebotezarea… lucrurile stau asa. botezul la fel ca si casatoria este un legamant facut intre om si Dumnezeu, in cazul botezului. biserica incurajeaza un singur botez, un legamant care sa nu fie rupt. insa trista realitate ne pune si in situatii neplacute. daca un om ce a incheiat un legamant prin botez cu Isus, se reintoarce la viata lui departe de Isus, calcand in picioare toate principiile legamnatului, spriritual vorbind, legamantul este rupt. la fel cum se intampla intre un barbat si o femeie, cand unul dintre ei isi inseala partenerul. relatia sufera o ruptura. unii trec la divort, altii la o separare pt o perioada. relatia poate fi reluata in cazul in care partea gresita isi recunoaste vina si isi asuma responsabilitatea pt noua relatie. de aceea un om care a luat din caile diavolului, si a fost o marturie publica a caderii lui, la fel tr sa se arate din nou public, in fata lui Dumnezeu, si a altor martori, va declara din nou refacerea legamnatului. nu acceptam rebotezari repetate fiindca deja consideram ca e vb de altceva, o recidiva lipsita de o pocainta autentica.
  sper ca am reusit sa iti dau rasp. dorit. daca nu, te rog sa ma intrebi si cu placere mai discutam. alese binecuvantari!

 • Care sunt principiile si valorile biserici advente? Daca exista un singur botez de ce se repete de n ori?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *