adventistbanat.ro

Meniu

3 – 11 decembrie 2010 – Săptămâna de rugăciune

5 decembrie 2010

Se spune ca poti sa traiesti cateva saptamani fara mancare, cateva zile fara apa, cateva secunde fara aer, dar nu poti trai deloc fara speranta. Inima omeneasca  tanjeste dupa o speranta care trece incolo de limitele umane. Ea doreste sa stie ca Dumnezeu este a carma si ca, in cele din urma, Isi va aduce la indeplinire planul Sau vesnic pentru noi. Oamenii vor sa stie ca exista o cale de a iesi din provocarile, dificultatile si obstacolele cu care ne confruntam in viata. Dorim sa stim daca exista ceva mai mult si mai bun decat durerea, suferinta, tristetea si dezamagirile prin care trecem in lumea aceasta.

Atunci cand exista speranta, inimile noastre sunt umplute cu bucurie si intarite si astfel putem face fata zilei de maine. Adevarata speranta se gaseste doar in Dumnezeu, un Dumnezeu al nadejdii. Din adancul . intei sale, David a strigat: „Acum, Doamne, ce mai pot nadajdui eu? In Tine imi este nadejdea” (Ps. 39,7). Nadejdea care este bine stabilita in Dumnezeu este o nadejde care nu ne va insela niciodata. In calitate de crestini, noi putem sa „ne bucuram in nadejde” (Rom. 5,2). Nu este necesar sa ne intristam „ca ceilalti, care n-au nadejde” (1 Tes. 4,13). Suntem „chemati la… nadejde”, „am fost mantuiti in nadejde” si suntem indemnati „sa apucam nadejdea” (Efes. 4,4; Rom. 8,24; Evrei 6,18). Biblia este o carte plina cu fagaduinte ale sperantei. Ea ne indreapta atentia de la ceea ce este la ceea ce va fi. Ne inalta privirea de la lucrurile trecatoare catre cele eterne. Ne conduce de la ceea ce se a. a in jurul nostru la ceea ce este deasupra noastra.

Adventistii de ziua a saptea sunt un popor al sperantei, raspandit in lumea intreaga. Noi credem ca Dumnezeul iubitor care ne-a creat Se ingrijeste de noi. Credem ca Domnul Hristos, care a venit odata sa moara, a fost inviat si S-a inaltat in locasul ceresc al lui Dumnezeu, unde slujeste acum inaintea Tatalui pentru noi. Credem ca Domnul Hristos, care locuieste in noi, va veni in curand sa ne ia acasa, pentru ca sa ne bucuram o vesnicie intreaga de prezenta Sa iubitoare.

Noi suntem adventisti. Credem in „fericita… nadejde” (Tit 2,13), speranta ca Domnul Isus Se va intoarce in curand. Pentru noi, aceasta nu este o prefacatorie sau un vis iluzoriu. Este o realitate. Domnul Isus vine – in mod real, literal, audibil, vizibil, cu solemnitate, pe norii cerului, pentru a pune capat la tot ce este rau si pentru a triumfa in mod glorios.

Suntem adventisti. Inimile noastre bat intr-o asteptare plina de nerabdare. In curand, nelinistea, lipsurile si razboaiele se vor sfarsi. In curand, suferinta, necazul si boala nu vor mai fi. In curand, bolile, dezastrul si moartea vor fi invinse. In curand, poluarea, molimele si durerea vor disparea. In curand, El va veni. Pe masura ce aprofundati aceste teme ale Saptamanii de Rugaciune, lasati-va inima sa se bucure in nadejde. Fiecare prezentare este imbibata cu fagaduinte pline de speranta din Cuvantul lui Dumnezeu. El va iubeste mai
mult decat va puteti imagina. Bucurati-va in speranta. El este preocupat de ceea ce va preocupa pe voi. Bucurati-va in nadejde! El vine iarasi pentru voi! Prin urmare, rugati-va si bucurati-va in nadejde!

Al dv. slujitor in fericita nadejde,
Mark Finley
Va asteptam in fiecare seara la orele 18.00

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn

Comentariile sunt închise.