adventistbanat.ro

Meniu

Puteți folosi această pagină pentru a ne adresa întrebări. Pagina va fi accesibilă oricând din meniul principal,  butonul “Intreabă-ne“.

Pentru alte intrebări care nu pot fi publice vă rugăm să ne scrieți la una din adresele de e-mail din pagina de contact.

Intrebările care au un conținut inadecvat vor fi șterse automat.


170 de comentarii

 • Fff says:

  Este permisa recasatoria in cazul in care partenerul a inselat si se afla inca in viata?

  • admin says:

   Buna ziua,
   In cazul in care partenerul a inselat si doreste să se recăsătoreasca poate să o faca insa trebuie să fie constient că nu are drept moral de recăsătorire si nu va beneficia de binecuvântarea pastorală.

   cu bine,
   ForeverBlue

 • Nicoleta_Voicu says:

  Bună ziua, eu mă documentez despre nunțile la diverse religii. Aș dori să aflu, dacă la o nuntă adventistă, este cu dansul mirilor, muzică, ce se ascultă in lume și chiar dacă se dansează la nunți?

  • admin says:

   Buna ziua,
   în cadrul bisericii adventiste nu se promovează nici dans(indiferent de scop), nici muzică sau practici incompatibile cu spiritul biblic al decenţei şi comportamentului creştin conservator.

   cu bine,
   ForeverBlue

 • Ioana says:

  Buna ziua! Am și eu o întrebare este permis ca o fata adventista să facă un curs pentru manichiura ulterior să-și deschidă un salon in acest domeniu? Mulțumesc.

  • admin says:

   Bună ziua,
   Răspunsul meu este da. O zi buna.

   cu bine,
   ForeverBlue

 • Ema says:

  Eu doresc sa ma botez la AZS . Studiez scrierile lui E.W si Biblia . Stiu multe si de la tatal.meu care sa convertit acum 20 de ani .
  Nu frecventez biserica avand doi copii mici si sotul neintelegator contra acestor doctrine . Dar totusi doresc sa fac botezul . Exista o posibilitate pentru asta?

  • admin says:

   Bună ziua,
   Da, puteţi primi botezul din partea pastorului chiar dacă nu într-un cadru public ci cu o participare restrânsă. Dumnezeu să vă întărească decizia, paşii şi să sensibilizeze inima soţului dvs.

   cu toată susţinerea,
   ForeverBlue

 • Ruslan says:

  Buna.Am si eu o intrebare; Plateste Biserica Adventista impozit la stat din tot venitul ei?,Si a doua intrebare;Din suma totala care se strange pentru Zecime se plateste impozit la Stat?Multumesc.

  • admin says:

   Bună ziua,
   Biserica nu plăteşte impozit pe veniturile sale, însă plăteşte impozit după salariile angajaţilor.

   cu bine,
   ForeverBlue

 • Andreea says:

  Pacea Domnului! Am și eu o intrebare , este sau nu este păcat că un adventist să aibă brad împodobit in casa cu ocazia Noului An. Vad tot mai mulți pastori adventiști sau membrii adventiști având brad.

  • admin says:

   Pace bună,
   N-aş putea declara că e păcat, însă consider că e o direcţie dezavantajoasa, spiritual vorbind, deoarece de regulă un asemenea obicei atrage următorul. În felul acesta se pierde în timp din vedere conţinutul.
   Îţi doresc o inimă curată.

   cu bine,
   ForeverBlue

 • Andreea says:

  Buna ziua !
  Eu sunt din Iasi,ortodoxa, sunt casatorita cu un evreu, casatorita doar din punct de vedere legal..
  Dar de mult imi doresc sa merg la o biserica adventista, sa fiu indrumata de pastor si sa ma regasesc in aceasta biserica.

  Intrebarea mea este urmatoarea : As putea sa primesc botezul si sa frecventez biserica adventista independent de sotul meu? Ori faptul ca nu sunt casatorita cu un adventist ar reprezenta un motiv de excomunicare ?

  • admin says:

   Bună ziua,
   Da, e posibil să primiţi botezul chiar dacă soţul nu împărtăşeşete deocamdată convingerile dvs. De excludere nu poate fi vorba. Vă doresc mult ca studiind Biblia să descoperiţi frumosul mesaj biblic adventist şi să aveţi o viaţă împlinită. Îmi cer scuze de reacţia cam întârziată.

   cu bine,
   ForeverBlue

 • Anonim says:

  Buna seara,

  Este posibila casatoria intre o persoana adventista si una ortodoxa? Din punct de vedere legal dar si religios.
  Din punct de vedere religios stiu ca in principiu nu se poate, insa pot exista exceptii admise de pastor?

  Va multumesc!

  • admin says:

   Bună seara,
   Desigur legal căsătoria este posibilă, însă d.p.d.v. religios nu este recomandabilă deoarece diferendele se vor impune cât de curând ceea ce nu va consolida deloc căsnicia. Un pastor adventist consecvent nu va oficia o asemenea unire.

   cu bine,
   ForeverBlue

 • Luciana Maria says:

  Buna ziua,as avea și eu o întrebare ,mai mult as vrea informații despre cum decurge o înmormântare la adventiști
  Tatăl meu este pe moarte și nu as vrea să întreb frații de acolo de frica sa nu îi spună mamei mele,pentru că și ea este foarte bolnava
  M-ar interesa informații despre cum decurge o înmormântare,tradiții ,reguli obiceiuri etc.
  Mulțumesc

  • admin says:

   Bună ziua,
   Serviciul de inmormântare este solemn însă nu foarte complicat. Evenimetul se rezumă la cântări funebre, rugăciuni de susţinere şi empatie eventual o poezie, necrolog şi predica axată pe texte biblice potrivite pentru această ocazie. Nu se plăteşte pastorul adventist oficiant.

   cu bine,
   ForeverBlue

 • Anonim says:

  Bună ziua! Sunt botezata ortodox, de curand am început să frecventez biserica adventista. Întrebarea este cum poate trece un ortodox la religia adventista? Exista ceva reguli? Se reface din nou botezul?

  • admin says:

   Buna seara,
   Personal mă bucur de decizia luată. Contactaţi pastorul bisericii pe care o frecventaţi şi el vă va asista. În principiu ceea ce contează este decizia dvs. apoi urmează o pregătire teologică prin care faceţi cunoştintă în mod aprofundat cu înţelegerea adventistă a Scripturii şi apoi probabil botezul. Duhul Domnului să vă însoţească paşii.

   cu bine,
   ForeverBlue

  • Elena says:

   De ce biserica adventista considera păcat participarea la o nunta ortodoxa a unui membru azi?atat timp cât tu nu dansezi, nu bei etc ci doar din respect și dragoste pt cel de lângă tn vrei sa participi…

  • admin says:

   Buna ziua,
   Sunt pastor al Bisericii Adventiste şi pot să te asigur că biserica nu consideră păcat participarea la nunţi sau înmormântări sau alte evenimente neadventiste. Uneori anumite practici din cadrul evenimentului pot fi incompatibile cu convingerile noastre insă e firesc să fim alături de cei dragi in asemenea ocazii importante purtându-ne cu bun simţ, plăcut şi empatie.

   cu bine,
   ForeverBlue

 • Elisei says:

  De ce nu putem da examene sambata?
  Spre exemplu am asteptat un an sa pot da admitere fiidnca a picat in ziua de sambata ,in acest an a picat la fel?
  Consider ca nu iau o decizie nepotrivita ,ducandu-ma la admitere ,fiindca nu am alta posibilitate.
  Cum este corect?

  • admin says:

   Bună ziua,
   Fără să mă eschivez totuşi e o decizie a conştiinţei tale. Nu recomand participarea în sabat la examene pt. nu e vorba doar de un examen ci de o perspectivă care se concepe. Dacă mergi în sabat la examen va fi o decizie consecventă acesteia ca în sesiune, de exemplu, dacă unele examene vor fi în sabat să le dai fără nicio problemă. Apoi dacă vei lucra şi vor fi urgenţe, situaţii de excepţie, recuperări, etc. vei putea să cedezi mult mai uşor. Credincioşia îşi are preţul ei. Eu nu prejudec că dacă o faci pe asta le ei pe toate la rând, departe de mine acesta, însă gândeşte pe termen lung. Nu cunosc multe detalii însă poate că acea facultate nu e pentru tine. Să ştii chiar dacă nu ne ştim pe nume te susţin pentrucă ştiu că e foarte dificil(spun din experienţă, în câteva cazuri nu tocmai reuşită). Atât de mult m-aş bucura să aflu că DOMNUL aintervenit în mod minunat pentru tine.Să ai un drum deschis.

   cu drag,
   ForeverBlue

 • Vasilescu Elena says:

  Buna ziua! Dacă eu sunt botezată Adventista si prietenul meu păstrează Sabatul, merge la biserica si are principiile acestei religii deaorece întreaga lui familie este de religie Adventista dar el nu vrea încă sa se boteze deoarece vrea sa facă acest lucru când este 100 la 100 pregătit si noi am vrea sa ne căsătorim este posibil ca un păstrat sa fie de acord sa ne oficializeze căsătoria religioasă?

  • admin says:

   Bună ziua,
   Având în vedere că întrebarea a ajuns la mine îţi scriu eu ce spune conduita pastorală: un pastor adventist care susţine principiile biblice nu va oficia o asemenea relaţie. Relaţia voastră e o chestiune, relaţia sa cu Dumnezeu e alta. Ceea ce sugerez e ca el să se boteze(procentul de 100% crede-mă poate fi ceva iluzoriu). Ceea ce îl recomandă pentru aceasta este credinţa sinceră şi dedicată în Dumnezeu în rest El va fi alături şi va completa. Dumnezeu să vă împlinească viaţa.

   cu drag,
   ForeverBlue

 • Alina says:

  Buna seara. Am o prietena adventista botezată , căsătorită dar de un an de zile a început să vorbească pe ascuns cu fostul ei prieten. Între cei doi nu au avut loc raporturi sexuale. De curând atât soțul prietenei mele cât și soția amantului au aflat despre relația lor. Cei doi au rupt orice fel de legatura și prietenei mele ii pare foarte rău de ceea ce a făcut se roagă mult Domnului pentru iertare. Întrebarea mea este credeți că trebuie să fie rebotezată sau trebuie alungată din biserica sau daca se roagă Domnului și îi pare cu adevărat rău și nu mai face acest păcat poate fi iertată? Mulțumesc.

  Vreau sa menționez că prietena mea acum este foarte apropriata de soțul ei și se înțeleg foarte bine acum și este conștientă că a greșit, dar totuși trăiește cu păcatul pe suflet că Dumnezeu nu a iertat-o

  • admin says:

   Bună ziua,
   Dacă soţul ei a iertat-o şi Dumnezeu o iartă. Iar în ceea ce priveşte aspectele calităţii de membru, soţii(e bine ca şi soţul să fie prezent) împreună să discute onest cu pastorul lor.
   Doresc vindecare şi o bună remediere a relaţiilor.

   cu bine,
   ForeverBlue

 • Anonim says:

  Bună ziua! Sunt creștină ortodoxă dar vreau să știu dacă am voie să particip la adunările adventiste cu un prieten

 • Anonim says:

  Buna ziua,as vrea sa stiu si eu ,este pacat sa intreti relatii sexuale cu sotul tau in Sabat?

  • admin says:

   Bună ziua,
   Nu. Însă nu recomand, exceptând unele situaţii.

   cu bine,
   ForeverBlue

 • Bianca maria says:

  Bună ziua am nevoie de un răspuns concret, eu și soțul meu de religie suntem ortodoxa , părinți mei sunt adventiști și vreu sa ma schimb pt ca cunosc biblia și religia adventista vreau sa continui sa fac voia lui Dumnezeu, și nu ne mai înțelegem în privința asta el vrea sa facem nunta iar eu știu ca nu trebuie, ce sa fac ,trebuie să-l părăsesc sau sa continui cu deciziile pe care leam luat chiar dacă nui convine lui????

  • admin says:

   Bună seara,
   Consider că convingerile tale trebuie să primeze şi cred că conştiinţa ta este convinsă de aceasta. Însă dacă relaţia voastră este strânsă acordă timp şi atenţie curtenitorului tău poate datorită relaţiei voastre va accepta clarificarea acelor subiecte care acum vă separă. Însă repet, eu te sfătuiesc să ţii la convingerile tale deoarece ele te leagă de Dumnezeu şi Dumnezeu nu dezamăgeşte.

   Domnul cu tine,
   ForeverBlue

 • George says:

  Buna seara. Eu sunt adventist. O cunostinta de-ale mele care este și ea tot adventista dar care a divorțat de soțul ei, tot adventist, este acum intr-o relație cu un baiat ortodox dar care participa regulat la serviciile.de inchinare ale Bisericii Adventiste. La sfârșitul anului cei doi doresc sa se cunune împreună la Primărie iar apoi sa locuiască împreună.
  Ce ma sfătuiți, sa particip la cununia lor sau nu? Eu mă gândesc că Dumnezeu nu va fi prezent la ceva ce nu e voia Lui, și ma gândesc atunci ca nici eu nu ar trebui sa fiu prezent. Aștept.un răspuns și m-as bucura dacă ați avea niște argumente din Biblie sau Spiritul Profetic.

  • admin says:

   Bună ziua,
   Nu cunosc suficiente detalii însă dacă ştii că relaţia ei cu respectivul băiat ortodox nu este morală atunci şi eu subscriu că participând la cununia lor aprobi oarecum relaţia lor. Domnul Isus declară că, dacă un om divorţează dintr-un alt motiv decât adulterul el/ea este adulterin/ă. Deci trebuie să ne detaşăm de asemenea practici vinovate şi purtătoare de condamnare.

   El le-a zis: „Oricine* îşi lasă nevasta şi ia pe alta de nevastă preacurveşte faţă de ea şi dacă o nevastă îşi lasă bărbatul şi ia pe altul de bărbat preacurveşte.” Mc.10:11-12

   Domnul cu tine,
   ForeverBlue

 • Cristina A says:

  Bună! Suntem amândoi creștini ortodoxi , dar se pare ca biserica noastră se îndepărtează de Biblie sau țin doar anumite legi din noul și vechiul testament și mai ales ca nu țin ziua de odihna .
  Noi am renunțat la ortodoxie și vrem sa fim doar creștini și sa ținem ziua de odihna find sâmbăta.
  Întrebarea mea este dacă se poate ca la cununia religioasa sa fie oficiată de un pastor , preot și atât știu ca nu este nevoie de un om de legătură între noi și Dumnezeu dar asa ar fi mai oficial ? O părere??

  • admin says:

   Bună seara,
   „Ecuaţia” voastră religioasă e neobişnuită deoarece sunteţi ortodocşi însă doriţi să serbaţi sâmbăta ca zi de odihnă. Puneţi la grea încercare pastorală şi preotul şi pastorul. După părerea mea unirea voastră nu va fi oficiată nici de unul dintre ei(dacă au convingeri puternice) exceptând poate cei independenţi sau universalişti. Poate că ar necesita să maturizaţi înţelegerea voastră teologică. Scuze dacă îmi dau cu părerea fără să mi-o fi cerut. Dacă doriţi mai putem ţine legătura.

   vă doresc trăiri frumoase,
   ForeverBlue

 • Violeta Stanciu says:

  Buna,

  Eu sunt azs iar prietenul meu este ortodox. Am dori sa ne căsătorim in fata lui Dumnezeu însa, dupa căsătorie, fiecare e hotărât sa isi păstreze religia. Stiu ca la ortodocsi e posibila uniunea prin niste dispense. Întrebarea mea e următoarea: este posibila casatoria între religii diferite (si care ar fi procesul in cazul bisericii azs) ?

  Multumesc mult😊

  • admin says:

   Căsătoria între parteneri de religii diferite sigur e posibilă însă nu recomandabilă mai cu seamă în cazul în care cei doi sunt practicanţi. În cazul acesta religia creştină înţeleasă diferit în loc să înalţe şi să unească va crea multe tensiuni nenecesare, Pastorii adventişti de regulă nu oficiază căsătoriile mixte.

   o seară liniştită,
   ForeverBlue

 • Alex says:

  Buna ziua,

  Exista o varsta minima la care te poti boteza?

  • admin says:

   Bună ziua,
   Nu este, insă personal nu aş recomanda botezul sub vârsta de 14 ani decât ca o rară excepţie..

   cu bine,
   ForeverBlue

 • Adi says:

  Buna seara,

  Prietenea mea este adventista, dar eu nu sunt. Suntem de 2 ani impreuna si simt ca a venit momentul sa o cer in casatorie. Stiu ca adventistii nu poarta cercei si cred ca nici inele. Ma puteti sfatui cum as putea sa o cer in casatorie in mod oficial?

  • admin says:

   Bună seara,
   Îi poţi oferi cu ocazia cererii în căsătorie un buchet aparte ca soi de flori, număr şi aranjament sau există obiecte sugestive în acest sens de ex. pe site-ul luxury gifts. Însă cred că mai mult decât de acestea s-ar bucura să îi împărtăşeşti credinţa. Meditează la aceasta. Domnul cu voi!

   cu bine,
   ForeverBlue

 • Bianca says:

  1.Se poate face cununia la o distanta mare fata de nunta ?
  2.De ce se spune ca pastorul oficiază casatoria , dacă la cununie se oficiază casatoria ?
  3. Se poate sa dea pastorul binecuvântarea la cununie ?
  Va rog răspundeți cu logica fără sa țineți cont de tradiții. Consider ca Dumnezeu nu a făcut tradiția și El guvernează după logica .Mulțumesc !

  • admin says:

   Bună ziua, răspund în ordinea întrebărilor puse:
   1. Nu recomand acest lucru. O săptămână ar fi de dorit.
   2. Pastorul oficiază cununia religioasă.
   3. Da, la cununia religioasă, mai corect ar fi că pastorul rosteşte rugăciunea de binecuvântare, binecuvântarea o oferă doar Dumnezeu .
   Legat de logica practicii nu ştiu ce anume interesează. Aştept o mică detaliere. Mulţumesc pentru întrebări şi chiar mi-aş dori să fi fost cu folos.

   cu preţuire,
   ForeverBlue

 • Ioana says:

  E mare păcat sa te căsătorești cu alte culte, adică secte? erezia, ortodoxii nu au voie.

  • admin says:

   Poate păcat nu, dar vă creaţi multe neajunsuri prin această unire care va influenţa negativ chiar şi dezvoltarea copiilor voştri. Biblia descurajează aceste căsătorii.

   cu preţuire,
   ForeverBlue

  • Sandu says:

   Am o întrebare sunt cu soția mea de 20de ani căsătoriți otodoxi dar ea vrea să treacă la o altă religie adventistă este păcat să mai trăim împreună eu nu renunț la ortodoxia mea va rog să-mi răspundeți

  • admin says:

   Bună ziua ,
   Nu este păcat. Aveţi şanse mari ca mariajul dvs. să fie mai frumos datorită atitudinii soţiei.
   Vă doresc multă împlinire şi binecuvântare cerească.

   cu bine,
   ForeverBlue

 • Camelia says:

  Este păcat să consumăm cafea, fiind chiar și decofeinizată ? Dar ciocolata,mai exact cacao, avem voie să o consumăm? Am înțeles că , deasemenea ,ar conține cofeină .

  • admin says:

   Nu aş numi consumul de cafea chiar un păcat, în consumul ei fără niciun beneficiu creează risipă de bani şi sănătate, iar aceasta poate reprezenta un păcat prin dependenţa cheltuitoare pe care o dă. Dacă într-o oarecare împrejurare, ocazional are vreun efect terapeutic bun este acceptabil, însă doar în aceste cazuri. Ciocolata cred că ar trebui consumată cu multă moderaţie având în vedere conţinutul ridicat de zahăr care hrăneşte celulele periculoase şi cheltuiala stomatologică. Ţi-aş aminti că trupul nostru este Templul Duhului Sfânt, deci el trebuie să fie curat, luminos şi sfânt.

   Îţi doresc un An Nou cu duh de reînnoire sufletească şi un drum deschis spre Ceruri !

   cu bine,
   ForeverBlue

  • mara ioana says:

   cum se poate face casatoria dintre un adventist si un ortodox

  • admin says:

   Bună ziua,
   Răspunsul este:greu. Dacă persoana adventistă ţine numaidecât la convingerile sale practice veţi constata din discuţiile avute o serie de neajunsuri şi chiar neîmpliniri reciproce, neavând acelaşi mod de gândire şi viaţă. În cazul în care e necesară o detaliere, reveniţi.

   cu preţuire,
   pastor ForeverBlue

 • Daniel says:

  Bună ziua! As vrea sa știu și eu de ce mi s a șters comentariul referitor la faptul ca femeile iau cuvântul în adunare. Dumneavoastră ați venit cu textul 1Corinteni 11:5 unde scrie ca și femeile pot sa prooroceasca, de acord, dar femeile care iau cuvântul, sunt toate proorocițe? Apoi ați zis de 1 Corinteni 14:31 ca proorocirea este o învățătură și ca oricine o poate face, dar dacă continuam, vedem ca în 1 Corinteni 14:34 ne reamintește ca femeile sa tacă în Biserica. Din FA 18:26 ați zis ca Piscila l a învățat pe Apolo despre Dumnezeu, de acord, dar asta nu înseamnă că ea a luat cuvântul în Biserica. Și am mai cerut un text biblic în care reiese faptul ca botezul poate sa fie incalcat

 • vinczi stefan says:

  Buna ziua

  Eu sunt reformat de religie, prietena mea adventista de ziua a saptea miscarea de reforma, o iubesc foarte mult si as vrea sa o cer de sotie, nu stiu cum este traditia, stiu ca nu poarta inele. probabil nu se merge cu inel de logodna, dar nu stiu atunci cum pot sa o cer?Multumesc pentru raspuns!

  • admin says:

   Buna ziua,
   Asigură-te că doreşte să se căsătorească cu tine în condiţiile date şi dacă tu accepţi principiile de viaţă ale ei, apoi ea te va învăţa ceea ce e făcut.
   Îţi doresc suuces deplin!

   cu bine
   ForeverBlue

 • Adela says:

  Buna seara, daca un adventist botezat, iese din religia sa, insa continua sa tina sabatul si altele ca pana acum, mai poate fi mantuit? Un ortodox poate fi mantuit?

  • admin says:

   Bună,
   Dumnezeu a stabilit că mântuirea este prin credinţa în Isus, adică suntem mântuiţi prin ceea ce face Dumnezeu pentru noi şi nu invers. Dacă un adventist se dezice de biserica sa(ar fi relevant motivul) însă continuă să trăiască prin credinţă, cred că da poate fi mântuit. Ar necesita mai multe clarificări însă răspunsul meu este da. Mântuirea nu o oferă biserica însă ea este nutrită de către biserică. Da cred că un ortodox poate şi va fi mântuit. Însă în cazul în care Duhul DOMNULUI din Scriptură îi descoperă o altă faţetă a umblării cu Dumnezeu atitudinea faţă de această descoperire revelează ataşamentul complet faţă de El. E vorba despre creştere, maturizare în spirit exact aşa cum se întâmplă cu fiinţa noastră, începând din copilărie are loc în fiecare zi schimbări : fizic, mental, spiritual, relaţional pe care le acceptăm natural aşa este şi în ale credinţei. Opoziţia înseamnă stagnare, regres, debilitate. Nu e de dorit.
   Să trăieşti cât îngerii!

   cu bine,
   ForeverBlue

 • Veronica says:

  Buna ziua
  Eu sunt de religie penticostala, crescută și învățată intr-o biserica penticostala. Prietenul meu, cu care sunt de aproape 3 ani împreuna, este adventist, așa ca suntem intr-un impas. El tocmai s-a botezat cu Domnul, in biserica Adventista, însă eu nu doresc sa renunț la religia mea. Eu nu sunt botezată încă, însă sper ca pe viitor sa fiu pregătită sa fac pasul asta. Nu stiu ce sa facem, fiindcă vorbim despre viitor, despre căsătorie, dar eu, cel putin, stiu ca trebuie ca ambii parteneri sa fie botezați intr-o biserica, pentru a se putea căsători. Eu nu vreau sa renunț la religia mea, mai ales ca părinții mei sunt foarte stricți in legatura cu asta, dar nu numai din acest motiv, ci fiindcă eu cred in religia mea, și cu siguranța nu vreau sa îl fac pe el sa renunțe la a lui. Exista vreo cale de mijloc? Se poate face căsătoria in doua biserici, de doua ori, cum ar veni? Se poate sa participam la biserica atat sâmbăta, cât și duminica, la biserici care practica doua religii diferite?
  Mulțumesc anticipat

  • admin says:

   Bună ziua,
   Dacă relaţia voastră este stabilă şi spiritualitatea primează vă recomand ca prin rugă, minte deschisă şi Biblia în mână dezbateţi subiectele care vă diferenţiază. Dacă tu aperi cu orice preţ şi indiferent de argumente convingerile tale iar el pe ale lui veţi fi doar „partizani denominaţionali” fără vreun rezultat frumos. Luaţi fiecare punct şi CERCETAŢI-L în adevăr şi dacă Duhul Domnului vă indică calea dreaptă urmaţi-l numaidecât. Aceasta văd unica soluţie. Totuşi să ştiţi că în acest mod gândirea limpede, sinceritatea şi determinarea de a urma adevărul vă va fi pus la încercare profundă. Nu recomnad cununie în două biserici şi nici serbarea a două zile aceasta ar denota nesiguranţă şi confuzie iar pe termen lung nu e viabil. Bunul Dumnezeu şi îngerii să vă ghid.

   cu bine,
   ForeverBlue

 • Daniel says:

  Bună seara! As avea niște nelămuriri, de ce se botează de mai multe ori; de ce în adunare femeile iau cuvântul? Mulțumesc

  • admin says:

   Bună ziua,

   Rebotezarea o efectuăm pe două considerente.
   1. Faptele Apostolilor 19:1-7, redă botezarea din nou a unor ucenici (dealtfel credincioşi) însă care nu aveau cunoştinţă despre Duhul Sfânt. Interpretând acest pasaj considerăm că cineva care a avut o experienţă chiar autentică cu Dumnezeu dar cu cunoştinţe limitate Duhul Domnului poate să îl îndemne să se reboteze completând experienţa sa anterioară.
   2. Botezul sigilează un legământ încheiat cu Divinitatea, însă dacă acest legâmânt pe parcursul vieţiii este negat, botezul îşi pierde semnificaţia şi deci în reinnoirea legământului se impune o reînnoire a botezului.
   Dacă este necesară o detaliere a celor prezentate, vă rog să reveniţi. Să trăiţi cât îngerii!

  • Daniel says:

   Din Faptele Apostolilor 19:1-7 înțelegem ca ei s au rebotezat deoarece nu știau de ce s au botezat, dar dacă noi credem în Dumnezeu, avem un singur Dumnezeu, o singura Credință, un singur Botez. Prin asta arata ca nu este bine sa se ia botezul cuiva. Și dacă ați putea să mă lămuriți și cu cealaltă întrebare, de ce iau femeile cuvântul în adunări? Mulțumesc

  • admin says:

   Pace bună,
   Deduc din limbajul tău un interes curat pentru Cuvânt. Te apreciez şi îmi doresc aceea onestitate în care să îţi fiu cu ceva de folos. Legat de primul subiect F.A. 19 aflăm că ei au primit un botez aprobat de Dumnezeu pe baza pocăinţei şi credinţei în Isus (F.A. 19:4 „Atunci Pavel a zis: „Ioan a botezat cu botezul pocăinţei şi spunea norodului să creadă în Cel ce venea după el, adică în Isus.”). Diferenţa era necunoaşterea şi prin urmare o experienţă creştină incompletă care necesita o innoire. Şi ca o remarcă rebotezarea în cadrul bisericii adventiste nu este obligatorie ci o decizie personală al candidatului de dorit în urma unei cercetări lăuntrice divine.

   Privitor la porunca paulină ca femeile să tacă în biserici pentru a orienta discuţia spre interesul dorit, întreb :
   a. Care crezi că era motivul pentru care Pavel interzice luarea cuvântului de către femei în adunările creştine ?
   b. Ce presupunea această tăcere impusă(fără rugă, profeţizare, îndemn, etc) ?
   Domnul să fie cu inima ta!

   cu bine,
   ForeverBlue

  • Daniel says:

   Eu caut un răspuns mai concret la faptul ca se poate lua botezul cuiva, și cum ați spus, la porunca paulina, ca femeile sa tacă în biserici. De ce se practica asta în biserica adventista?

  • admin says:

   Bună,
   Botezul nu poate fi luat, el poate fi încălcat sau innoit.

   Legat de punctul 2 bănuiesc că faci referire la textele din 1 Cor. 14:34
   Femeile să tacă în adunări, căci lor nu le este îngăduit să ia cuvântul în ele, ci să fie supuse, cum zice şi Legea.
   respectiv 1 Tim 2:12
   Femeii nu-i dau voie să înveţe pe alţii, nici să se ridice mai presus de bărbat, ci să stea în tăcere.

   Câteva observaţii: În 1 Cor. 11:5 Pavel aminteteşte faptul că şi o femeie poate să se roage sau să prorocească în biserică, iar 1 Cor. 14:31 denotă faptul că prorocia nu este doar o revelaţie ci chiar o învăţătură.
   Întrebare didactică: Dacă femeii nu este îngăduit să ia cuvântul în adunare cum de tot Pavel, autorizează implicarea efectivă a femeii în folosirea darurilor spirituale în scop pedagogic ?

   Legat de textul din Timotei. În F.A. 18:26 citim că Aquila şi soţia sa Priscila î-l invită acasă pe Apolo şi l-au învăţat mai amănunţit de spre Calea lui Dumnezeu. Iar dacă potrivit textului femeia nu ar avea voie sub nicio formă şi nicicând să înveţe pe alţii cum de Priscila o face şi mai mult decât atât Pavel îşi asociază în misiune această familie pe care o apreciază pentru lucrarea făcută ? vezi Rom 16:3, mai mult decât atât tot în Rom.16:7 este enumerată Iunia ca fiind”distinsă între apostoli” ştiindu-se că apostolii eminamente predicau, învăţau, sfătuiau pe toţi oamenii inclusiv în biserică ?

   Pun aceste întrebări nu pentru a induce neîncredere în armonia textelor biblice, deaparte de mine gândul, ci pentru a introduce posibilitatea de a citi Scriptura în sensul corect dorit de scriitor. Cred personal fără a avea deplina convingere că Pavel ţine cont şi de unele cutume existente şi anumite situaţii locale nedorite legate de o atitudine nepotrivită a femeilor(mai ales în Corint). Te rog, reflectează scrie-mi observaţiile tale şi dacă doreşti continuăm.
   Să trăieşti cât îngerii!

   cu bine,
   ForeverBlue

 • Mădălina says:

  Am un prieten adventist ce s-a botezat la varsta de 23 de ani. De atunci s-a retras din grupul nostru fara nicio explicatie. Nu eram o gașca care sa experimenteze acele distractii extreme (cluburi, alcool in exces, etc), dar nu ii este permis nici sa asculte muzica, sa mearga la cinema, sa se uite la tv?!

  • admin says:

   Te salut,

   Mă numesc Ţărmure Marcel şi sunt pastor adventist. Voi încerca să îţi explic succint schimbarea apărută în cazul în care cineva aderă din convingere la principiile creştine. Retragerea sa din grupul vostru nu e legat în primul rând de voi ci de dorinţa lui de a se delimita de un stil de viaţă considerat neîntemeiat pe Biblie. Nu este ne-îngăduit a viziona programe, întâlnire cu prieteni, navigare pe net, nici vorbă, însă el este mult mai atent de influenţele la care este expus. Ţi-aş da un exemplu: probabil ai fost îndrăgostită cu toată inima şi chiar dacă înainte de aceasta ai ieşit în oraş cu prietenii aţi avut anumite activităţi, poate un ritm al acestora (care nu erau rele în sine) iubirea faţă de partener şi dorinţa de a fi cât mai mult timp cu el te-a îndepărtat oarecum de ei. Aşa e şi cu prietenul tău, metaforic el e „îndrăgostit” şi petrece mai mult timp cu Isus. El e deacum un om schimbat. Dacă nu am fost prea explicit iertare şi aştept să revii dacă mai doreşti detalii.

   Îţi doresc mult bine şi o cale dechisă,
   Marcel

 • Marius says:

  Buna ziua! Am fost invitat la un botez intr-o biserica adventista si as dori sa stiu cam cat dureaza slujba, ca sa imi pot elibera programul, sa nu plec inainte sa se termine. De asemenea, știți in general la ce oră incepe slujba? Persoana care m-a invitat nu mi-a comunicat încă toate datele, botezul este peste 2-3 saptamani. Multumesc!

  • admin says:

   Bună seara,
   Serviciul divin de botez de regulă (nu obligatoriu, poate avea loc şi după amiaza) are loc sâmbătă dimineaţa de la ora 11.00 şi se deasfăşoară într-un interval de aprox. 2h – 2h 30min.

   cu preţuire,
   ForeverBlue

 • Mariana says:

  Buna, vreau sa stiu daca e permis sa se manance somonul. Stiu ca in biblie e scris sa aibe solzi si înotătoare. Multumesc

  • admin says:

   Da. Somonul e acoperit cu solzi mărunţi deci poate fi consumat, insă o menţiune utilă pe care aş face-o e următoarea: somonul de pe piaţa din România provine mai cu seamă din crescătorii (Irlanda, Scoţia, Norvegia) şi conţin mult prea multe chimicale cu care sunt hrăniţi şi chiar coloraţi. Atenţie mai ales la cel afumat.

   cu preţuire,
   ForeverBlue

 • Anonim says:

  Buna ziua,
  Suntem 2 tineri adventisti in pragul casatoriei. Daca urmeaza sa facem cununia civila inaintea celei religioase, vom putea locui impreuna sau este necesar sa primim binecuvantarea inainte de a face acest pas?

  • admin says:

   Pentru noi, cei care credem că Dumnezeu a „inventat” căsătoria, consider că ceea ce validează legătura voastră e cea înaintea lui Dumnezeu. Deci, eu vă recomand să amânaţi convieţuirea voastră până după cununia religioasă.
   Vă doresc din suflet o viaţă de căsnicie minunată!

   cu preţuire,
   ForeverBlue

  • Marina says:

   De ce sunteți adventiști ?

  • admin says:

   Bună ziua,

   Sunt adventist deoarece citind cu atenţia Biblia am descoperit învăţături, practici, porunci chiar care se impun nu doar ca teorie biblică ci şi ca practici christice.
   Cum ar fi::
   1. Revenirea iminentă a Domnului Isus: Ev. după Ioan 14:3; Apocalipsa 3:11, 22:20

   2. Valabilitatea Legii lui Dumnezeu(în special a Celor Zece Porunci): Matei 5:17-18

   3. Respectarea Sabatului (sâmbetei) ca şi zi de odihnă şi reamintire: Ezechiel 20:20; Ev. după Luca 4:16; F. Apostolilor 16:13; Evrei 4:9; Isaia 66:22-23

   4. Practica spălării picioarelor cu ocazia Sfintei Cine (Paştelor) creştine: Ev. după Ioan 13:13-15

   5. Consumul selectat al animalelor ca şi hrană: Levitic 11; F. Apostolilor 10:13-14

   6. Practica zecimii din tot venitul nostru brut: Levitic 27:30; Geneza 14:17-20; Ev. după Matei 23:23

   7. Adevărul că, sufletul omului nu este nemuritor prin natura sa ci este condiţionată de legătura sa cu Dumnezeu: Eclesiastul 3:19-20, 12:7; 1 Corinteni 15:51-54; 1 Timotei 6:16, etc.
   Dacă e nevoie de anumite clarificări sau detalierea învăţăturilor disticte redescoperite de adevntişti vă rog contactaţi-mă. Apreciez curiozitatea dacă nu chiar interesul real pe care îl dovediţi pentru Scripturile lui Dumnezeu.

   cu preţuire,
   ForeverBlue

 • Anonim says:

  Scuzati-ma de deranj. Am o cunostinta care e membra in Biserica Adventista ,dar care a plecat nu de mult timp in lume si numai vrea sa fie membra sau mai ales adventista. As vrea sa va intreb cum as putea sa o conving si ce masuri ia Pastorul si comitetul in vederea acestui membru

  • admin says:

   Ar fi necesar de a afla onest de ce a luat această decizie severă. Pot fi motive teologice, relaţionale, etc. E foarte trist că nu-şi mai doreşte a fi adventistă. Poate e o profundă dezamăgire. In asemenea cazuri e foarte necesară o relaţie apropiată a unei persoane iubite şi respectate. De multe ori discuţiile strict religioase nu folosesc. Mulţi din biserică în această epocă au nevoie de prieteni iubitori şi calzi, Pastorul, membrii comitetului trebuie să identifice rana. E necesară atenţie amicală faţă de ea iar nu instituţională. E un caz foarte trist pentru mine. Dacă îi sunteţi o persoană dragă păstraţi legătura cu ea, vindecarea cere timp şi apare treptat. Cine întoarce pe un frate din calea pierzării sale, salvează un suflet de la moarte. Dumnezeu să dea viaţă şi înţelepciune în iubire.

   cu drag,
   ForeverBlue

 • Anonim says:

  Salutare ! Am o problmea destul de mare pentru mine ! Eu sunt adventist iar prietena mea ortodoxa . Avem deja peste 4 ani de relatie , in acesti ani am mai avut discutii despre religie despre casatorie toate ramanand ca o sa gasim o solutie sa ne fie bine pt ca ne iubim.. Acum se pare ca e necesara o decizie .. eu stiind adavrul mie greu sa fac practicile bisericii ortodoxe , ei ii este frica ca parintii o vor asupri si ea la randul ei nu se vede asa zis adventista ! Ce e de facut ! ? Un sfat va rog ! Nu as vrea sincer sa ajungem la despartire .. tinem enorm de mult unul la altul! Multumesc anticipat

  • Ionut-Alexandru says:

   In aceeasi situatie ma aflu si eu, doar ca noi suntem de 1 an impreuna…

  • admin says:

   Dacă există dispoziţia necesară discutaţi cuminte din Cuvântul lui Dumnezeu. Să-i acorzi timp şi răbdare. Îţi recomand să te rogi în taină, chiar să lupţi în rugă pentru deschiderea inimii ei. Fapte 16:14

   cu toată aprecierea,
   pastor Ţărmure Marcel

  • Costi says:

   Salut,eu sunt ortodox,sotia mea adventista,suntem de 10ani impreuna,suntem cununati,urmeaza sa avem si un copil,nu am insistat sa treaca la ortodoxie..
   Copilu am decis amândoi sa fie botezat cand va fi in stare sa aleaga el unde e mai bine.pana la urma amandoi credem in Dumnezeu..
   Eu nu voi trece niciodata la biserica adventista!

 • Gradinaru says:

  Buna ziua! Eu sunt ortodoxa, iar prietenul meu este adventist. Imi doresc pe viitor o familie cu el, imi doresc sa ne crestem copiii in biserica adventista. Eu merg cu el la biserica, insa vreau sa stiu daca pentru a fi membra a bisericii trebuie sa ma botez. Sau daca pot face pasul ulterior, dupa casatorie, cand voi fi pregatita pentru asta.

  • admin says:

   Da, ar fi de preferat să vă botezaţi chiar înainte de căsătorie. Aceste decizii consider că sunt atât de importante şi de durată încât merită bine făcute dela început. Botezul dvs. ar avea exclusivă legătură cu Mântuitorul iar căsătoria cu prietenul dvs.

   cu toată aprecierea,
   pastor Ţărmure Marcel

 • Gentiana says:

  Bună, eu sunt ortodoxa, iar prietenul meu cu care sunt împreună de 9 ani e adventist. Noi stam deja împreună, în casă de 5 ani, și as dori sa știu dacă s ar putea accepta o căsătorie mixta. Adică eu doresc sa mi păstrez religia mea și el pe a lui. Noi ne respectam fiecare religiile, însă dorim sa trecem și la pasul următor. Aștept un sfat! Va mulțumim!

  • admin says:

   Biblia şi deci nici Biserica Adventistă nu încurajează căsătoriile mixte. Vor apare dispute inevitabile în cazul în care convingerile voastre sunt ferme. Situaţia în care vă aflaţi marital şi eu consider că cere un următor pas. Biserica Adventistă nu oficiază religios o asemenea unire mixtă, însă aceasta nu înseamnă deloc că nu v-ar fi aproape. Eu v-aş sfătui să vă legalizaţi relaţia şi să studiaţi Biblia împreună cu inima şi mintea deschisă, s-ar putea să convergeţi. Dumnezeu să vă deschidă un drum nou şi frumos!

   cu preţuire,
   FoeverBlue

 • Morari Daniel says:

  Bună ziua,am o intrebare ,eu sunt adventist de ziua a 7 a si viitoarea mea sotie e ortodoxa si va lua curand botezul,dar ea are niste nelamuriri in privinta dansul mirilor la nunta,si noi avem o nunta la ortodoxi si daca putem sa fim domnisori de onoare precizez ca nunta e sambata.multumesc

  • admin says:

   Pace ţie,
   În ce priveşte dansul mirilor, noi, adventiştii nu practicăm dansul de niciun fel, deci nu ştiu la ce anume ţinteşte întrebarea.De a fi domnişori de onoare nu aş considera un păcat, dar nu aş recomanda. Faptul că nunta are loc în sabat ar fi două chestiuni:
   1, Dacă mirii sunt din familie aş recomanda participarea la cununie
   2. În ce priveşte participarea la masă consider că ea ar trebui să aibă loc atât cât mirii pot constata că într-adevăr sunt apreciaţi.

   cu drag,
   ForeverBlue

 • Claudiu says:

  Buna! Sunt ortodox si merg la o nunta, prietenul meu care se casatoreste si viitoarea lui sotie fiind adventisti. As vrea sa stiu cum se procedeaza în cazul darului (cinste), sa nu greșesc. E ceva specific sau “tratamentul” e acelasi ca si la alte culte. Multumesc frumos!

  • admin says:

   Bună ziua,
   „Tratamentul” este acelaşi, făcut cu drag şi cât vă reprezintă.

   cu bine,
   ForeverBlue

 • Iulia says:

  Eu sunt adventista iar prietenul meu este ortodox , noi vrem sa ne casatorim, el dorindu-si sa se boteze si sa afle mai multe de Dumnezeu însă părintii lui nu sunt de acord, ce as putea face?

  • admin says:

   Dacă tu eşti convinsă că respectivul băiat e pentru tine oferă-i posibilitatea de a înţelege credinţa ta. Desfăşoară un studiu biblic cu el. Acesta va necesita timp suficient ca el şi tu să constataţi dacă există un interes serios şi definitiv din partea lui pentru mântuire şi stilul de viaţă adventist. Dacă aşa stau lucrurile şi el te iubeşte cu adevărat, el va discuta ferm cu părinţii săi despre ceea ce îşi doreşte cu viaţa sa. Părinţii îl iubesc – sunt convins – şi dacă înţeleg că el această viaţă și-o doreşte în final nădăjduiesc că vor fi deacord. Totul depinde de hotărârea lui. Dumnezeu să vă dea izbândă şi claritate.

   cu drag,
   ForeverBlue

  • Daniel says:

   Buna ziua. As dori sa va întreb dacă am fost botezat in religia penticostala mai este nevoie sa fiu rebotezat pentru a fi crestin-adventist? Mulțumesc mult.

  • admin says:

   Nu este obligatoriu. Însă noua experienţă cu Dumnezeu vă poate conduce spre această decizie personală.

   cu drag,
   ForeverBlue

 • Elena says:

  Buna ziua! Sunt curioasa daca un adventist poate lucra că barman, desigur fara sa consume alcool?

  • admin says:

   Pace bună,
   Nu recomand şi datorită mediului în care ar trebui să-şi desfăşoare activitatea în fiecare zi.

   cu bine,
   ForeverBlue

 • Danis says:

  Buna ziua , am si eu o intrebare , sunt Penticostal , vorbesc cu o fata Adventista , de aproximativ un an jumatate . Vrem sa ne casatorim dar nu stim cum sa facem cu religia , cine trebe sa se converteasca , sau cum sa le scoatem la final ?

  • admin says:

   Pace ţie,
   Lucrul acesta trebuie stabilit biblic. E hotărâtor să împărtăşiţi acelaşi convingeri, însă prin discuţii şi studiu biblic cu mintea deschisă la acceptare. Luaţi fiecare punct al convingerilor voastre şi discutaţile deschis cu Scriptura în mâini şi un ghid de autoritate dacă e necesar. Duhul Domnului vă va lumina şi vă va uni.

   cu preţuire,
   ForeverBlue

 • Roxana says:

  Buna ziua. Eu frecventez biserica azs dar nu sunt botezata ,insa sunt împreună cu un băiat ortodox și ne am mutat împreună. El vrea de asemenea sa meargă la biserică iar dacă este posibil pe parcurs sa ne și căsătorim. Am putea avea binecuvântarea aceasta dacă ne botezam amândoi chiar dacă stam deja împreună?

  • admin says:

   Pace îţi doresc,
   Ca adventistă cred că nu ar fi trebuit să faci aceasta. Insă lucrurile pornind de la această realitate, cred că ar trebui să pune-ţi lucrurile în ordine. Nu puteţi locui împreună din moment ce doriţi o binecuvântare. Binecuvântarea e oferită de către Dumnezeu, cum bine şti, doar în anumite condiţii. Chiar dacă e greu acum şi el ar putea să nu fie încântat, e necesar. Totul trebuie luat de la început, însă „curat”. Pentru eventuala voastră căsnicie este vitală atitudinea lui faţă de credinţa noastră creştină dar şi trăirea ta.

   cu drag,
   ForeverBlue

 • Nicoleta says:

  Buna ziua.
  Eu sunt ortodoxa iar iubitul meu este adventist ne gândim serios la o căsătorie și am stabilit ca în viitor sa ne botezam amândoi la biserica adventista de aceea încerc sa adopt cât mai mult din stilul de viață al unui adventist. Și v.aş ruga sa îmi spuneți ce are voie sa manance un adventist în special ce tipuri de peste sunt permise.

  • admin says:

   Vă doresc multă pace,
   Chiar dacă nu vă cunosc mă bucur de o relaţie frumos întreţinută. Legat de întrebarea dvs. cartea biblică Levitic în cap. 11 reglementează această chestiune. Criteriul în cazul peştilor fiind următorul: doar peştii care au solzi şi înotătoare pot fii consumaţi. De ex.: crap, somon, pătrăv, ştiucă, caras, etc.
   Pentru alte nelămuriri vă stau la dispoziţie.

   cu bine,
   pastor Ţărmure Marcel

  • Elena says:

   Buna, Nicoleta ! Sunt în aceeași situatie, prietenul meu este adventist nebotezat iar eu ortodoxa. Cum ati hotart sa treci la religia lor, familia ta a fost de acord cu decizia luata? Noi inca nu am vorbit de casatorie, si cine unde trece, dar parintii nici nu vor sa auda sa trec de partea lor.. Sunt foarte confuza, poate ma poți ajuta cu un raspuns 🙂

 • Violeta says:

  Ce pot face daca un barbat din religia adventista sa indragostit de mine dar eu nu il iubesc si nu pot scapa de El?
  Are familie si copii dar nu conteaza pt.k El zice K in astfel de religie El poate avea mai multe neveste.Dar eu nu vreau Asa ceva deoarece el este tigan sas (ungar) si eu romanca

  • admin says:

   Buna seara, crestinii adventisti nu au mai multe sotii. Nu este ingaduit asa ceva.

 • Cazac says:

  Explicatimi si mie faza cu sambata ,chiar nu se piate face o exceptie?

 • Costin si Atat says:

  Ia spuneti fratii mei. Am auzit ca se practica ceva numit „patura cu becu stins” la voi in biserica; ce am inteles eu prin ritualul asta de „patura cu lumina stinsa”: cica o data pe luna vin baietii cu paturi la ei si, se supraincalzeste diferentialul si da afara curentul de la bec, aici intervine partea cu stinsu; si ce fac baietii, desfac patuera, o pun peste fete si, de aici nu mai stiu ce fac.
  Imi spuneti si mie daca e corect ce am inteles si ce fac baietii dupa ce se stinge lumina si arunca patura peste fete.

  • admin says:

   Costin, nu stiu unde ai auzit despre asemenea practici, dar ele nu exista in biserica adventista si din cate cunosc nici in alte biserici. Numai bine!

 • Caligula says:

  Sunt indragostit de o fata adventista , si m-am gandit sa merg cu ea la biserica intr-o sambata si sa-i marturisesc cu aceasta ocazie.Este gresit ,avand in vedere ca o fac in timpul sabatului ? Eu sunt ortodox si nu cunosc atat de multe despre adventism.Ea mi-ar putea vorbi despre acest subiect intr-o zi ca aceasta ? Multumesc!

  • admin says:

   Sigur, poţi să o faci şi în sabat. Însă caută ocazia şi locul şi modalitatea cea mai potrivită pentru aceasta.

 • Alina says:

  Se poate inmormanta o batrana de religie ortodoxa intr-un cimitir adventist?

 • Maria says:

  Un adventist,ca să își dovedească buna credință ( de exemplu că nu a făcut un rau,nu a furat) cum își poate dovedi ferm nevinovăția?
  In extremis,la cine se apelează pentru ca păgubitul să afle adevărul?

  • admin says:

   Nu înţeleg prea bine cauza însă cel mai bun argument sunt faptele

 • Daniel says:

  Doresc sa stiu si eu de ce adventistii se boteaza de mai multe ori

  • admin says:

   Aceasta este o practică biblică deşi ocazională. O regăsim în F.A. 19:1-7. Ea poate să aibă loc atunci când cunoştinţele biblice fundamentale se completează şi/sau se modifică şi în cazul în care angajamentul de credincioşie faţă de Dumnezeu este rupt în mod conştient şi pe o perioadă lungă de timp. Însă închei subliniind că acestă practică a rebotezării nu este una de dorit sau nu trebuie să fie frecventă.

   Vă doresc pace deplină,
   un pastor

 • Andrei says:

  Luminati-mi mintea cu privirea la acest paragraf din Sfanta Scriptura , va rog

  Ieșirea 31, 13-17

  • Ana says:

   Buna ziua!
   Se poate ca un baiat de religie adventista sa-mi fie cavaler de onoare in biserica ortodoxa?
   Multumesc!

  • admin says:

   Bună ziua,
   Chiar dacă participăm în anumite condiţii la nunţi neadventiste pentrucă e şi firesc având în vedere rudeniile, familia, prietenii dragi, etc., nu recomand o participare în această calitate. Dacă sunt necesare ceva argumente, revenim.

   cu drag, pastor Marcel

 • Darius says:

  Shalom! Cu ce drept spuneți despre oamenii altor culte religioase că nu vor fi mântuiți daca nu țin ziua Sabatului? 1. In alte țări, ziua de duminică este considerata ziua a 7.a , un creștin din aceste țări care citește ziua ” a șaptea ” se gândește automat la Duminică. 2. Pe langa faptul că Romani 14:2-6 și versetul 14 vorbește foarte clar despre cum sta treaba cu Sabatul și carnea de porc, versetele 10 și 12 vorbesc clar că ceea ce fac multi adventisti nu corespunde voii lui Dumnezeu când spun : „Mănânci porc, nu ești mântuit. Nu ții Sabatul, nu ești mântuit. „

 • Martin Carmen Fibia says:

  Ce crede cultul crestin adventist, despre casatoria intre verisori,de gradul 2

  • admin says:

   Nu există criterii foarte rigide însă este de evitat.

   cu bine,
   pastor Ţărmure Marcel

 • Ionutz says:

  Sunt intr-o relatie cu o fata de religie penticostala , are botezul luat in biserica respectivă. Se poate face primirea într-o biserica adventista fără a mai lua inca odata botezul? Sau cum sa o conving ca botezul al doilea nu este păcat. Ca ea asta susține. Ca este doar un singur botez, un singur Duh si o singura mărturie.

  • admin says:

   Primirea ei în biserica adventistă poate avea loc şi prin vot , nu obligatoriu prin rebotezare. Însă experienţa mea pastorală evidenţiază o dispoziţie în timp a celor reticenţi la rebotezare să o accepte dacă există bunătate, răbdare şi studiu biblic cu minte deschisă al acestei practici care se regăseşte în Scripturi.
   Mulţumesc pentru contactare şi sper să vă fi fost de folos cu intervenţia mea, iar în relaţia existentă să aveţi călăuzire divină(acest aspect este mult prea folositor).

   cu bine,
   pastor Ţărmure Marcel

 • Cristi says:

  As vrea sa intreb si eu, e normal ca un adventist sa ia parte la o nunta lumeasca ? avand in vedere ca cei cu nunta sunt rude.

  • Ingrid says:

   Imi aduc aminte ca am intrebat si eu acest lucru acum vre-o zece ani! Daca e vorba de rude,poti merge 2-3 ore sa le fii alaturi ,sa te simta aproape,le dai darul de nunta si apoi poti pleca! Personal,daca ar tr sa merg la o nunta lumeasca,sa zic asa,m-as duce doar daca ar fi vorba de frati,surori sau cumnati,cumnate(atat) si nu as sta mai mult de 2-3 ore,cum am zis!!Sunt adventista si atmosfera de acolo nu ma apropie de cer,de aceea nu as putea sa stau!! Cand ma duc intr-un loc,ma intreb daca lui Isus i-ar placea sa fiu acolo si actionez in consecinta!! E parerea mea!Fii binecuvantat!

 • Ana says:

  Pentru ForeverBlue.
  Buna ziua. Multumesc pentru ca ai raspuns.
  Acesta este raspunsul meu la punctul 2:
  https://www.youtube.com/watch?v=zvvKpd_a0x4
  Exista multe materiale si pro si contra. Cel de la adresa de mai sus are 7 exemple de profetii false.

 • Ana says:

  Buna ziua. Am o dilema. Sunt de acord cu faptul ca sambata este ziua a saptea. De aceea m-as indrepta spre biserica adventista. Dar voi adventistii o considerati profeta si acordati atentie Ellenei White desi a fost dovedit plagiatul din scrierile ei si, in plus, profetiile ei nu s-au implinit. Asadar, cum sa impac faptul ca doar adventistii tin corect sambata ca a saptea zi cu faptul ca nu vreau sa fac parte dintr-o biserica care are un profet fals caruia ii atribuie un rol central?

  • ForeverBlue says:

   Bună ziua,
   Te încurajez să studiezi teologia biblică adventistă pentru ca vei descoperi şi alte mesaje minunate neglijate şi teoretic şi practic. Duhul Domnului să fie cu tine în studiul tău personal. Legat de literatura şi prezicerile EGW aş sublinia următoarele:
   1. Te rog evaluează împrumuturile literare ale ei după uzanţa şi legile contemporane ei. Nu a fost acuzată vreodată de plagiat de către nimeni, cu toate că aceste acuze au existat şi în timpul vieţii ei.
   2. Legat de preziceri, ai putea numi una dintre acestea care s-au dovedit a fi false ?

   cu mult drag,
   ForeverBlue

  • Ingrid says:

   Multa pace!! Toate scrierile acestei scriitoare iti indreapta atentia spre Domnul Isus si ce a facut El pt noi!!Daca ai putea sa citesti macar”Hristos,lumina lumii”,ai intelege multe lucruri! Oamenii care nu il iubesc pe Dumnezeu se ocupa doar cu critici si vor ca nici aproapele lor sa nu aibe o relatie cu El! Profetiile acestei scriitoare s-au implinit cu exactitate!Sunt sfaturi ,in unele scrieri,care sunt date de felul cum crede ea ca e mai bine!apoi cand Dumnezeu i-a aratat ca sfaturile ei nu erau bune,ea a scris ca Dumnezeu i-a aratat si a corectat(nu a tinut doar pt ea)! Inca un lucru important:daca scriitoarea ar fi fost o femeie bolnava asa cum spun unii,cum crezi tu ca ar fi putut scrie atatea carti? Personal am citit f multe carti si tot ce am citit mi-a indreptat atentia spre Domnul Isus,m-a facut sa inteleg cat de mult ne iubeste si cat de mult doreste ca noi sa ne intelegem si sa ne iubim! Ca adventisti de ziua a saptea,multi cred ca noi tr sa fim perfecti si nu gresesc,dar..suntem oameni si gresim din pacate! Multumim Domnului ca ne iarta si ne ajuta sa ne ridicam si sz crestem in credinta!!
   Isus te iubeste,sa nu uiti!!😊

 • Ciobanu says:

  Buna ziua si pacea Domnului! M-am confruntat recent cu situația următoare : fiind in străinătate aici se plătesc ca și peste tot impozitele anuale și recent am auzit ca sunt persoane care declara zecimea la impozite pentru a fi scututi de o parte sau total de impozite. Este corect acest lucru din punct de vedere biblic și creștin ? Va Multumesc pentru răspuns .

  • ForeverBlue says:

   Nu cred că ar fi greşit. Sigur dăruirea aduce cu sine binecuvântare. Din partea lui Dumnezeu mai mult, iar din partea statului impozit mai mic. Să trăieşti cât îngerii!

 • Evelin says:

  Eu sunt adventista iar iubitul meu este ortodox. Suntem de putin timp impreuna si vreau sa stiu daca este gresit faptul ca avem o relatie. Stiu regulile bisericii mele dar am nevoie de niste sfaturi cae sa ma ajute in luarea unei decizii. Este adevarat ca nu merg foarte des la biserica, insa nu imi doresc sa fac ceva gresit.

  • ForeverBlue says:

   Te salut Evelyn,
   Depinde ce anume aştepţi de la relaţia voastră. Dacă această relaţie se va prelungi şi se va aprofunda vei întâmpina mai ales tu dificultăţi şi chiar o neimplinire morală-relaţională în cazul în care convingerile tale spirituale contează. E o chestiune care trebuie în prinul rând cu tine să o clarifici şi apoi cu iubitul tău. Îţi doresc lumină şi curaj!

 • Nicoleta says:

  Buna seara! Imi doreac sa stiu daca o persoana este de alta religie poate participa ca vizitator la o comunicare adventista. Fara sa implice religia pe care o are. A doua intrebare daca un barbat casatorit adventist poate divorta pentru o persoana crestin ortodoxa. 3.O persoana de alta religie poate deveni adventista daca isi doreste acest lucru? Multumesc.

  • Adelina says:

   In mod evident o persoana de alta religie poate fi prezenta in cadrul bisericii noastre. Biserica adventista primeste cu bratele deschise si membrii altor culte religioase, astefl incat acestia sa poata vedea modul cum se desfasoara activitatile, discutiile in biserica. De asemenea, in cazul in care un vizitator considera ca doreste sa devina membru in biserica adevntista, acest lucru se poate intampla. Cert este ca acesta decizie trebuie luata abia in momentul in care persoana respectiva se simte pregatita sa faca acest pas. Un barbat adventist NU poate divorta pentru o alta persoana indiferent de religia pe care respectiva o are. Acest lucru este considerat adulter si nu este acceptat de biserica adventista.

 • anonim says:

  E posibila casatoria dintre un adventist si o ortodoxa? Se poate face cununie in biserica si la unul si la altul? E posibil sa ramana fiiecare cu religia lui dar totusi sa fie uniti in fata lui Dumnezeu intr o biserica ortodoxa si respectiv adventista? Este vreun pacat in acest sens? Este obligatorie convertirea?

  • Daniel Bota says:

   Multa binecuvântare!
   Căsătoria între două persoane din care una este membră adventistă și una este de altă religie, nu poate fi oficiată în Biserica Adventistă. in acelasi timp Biserica Adventistă descurajează unirea ca familie intre doua persoane care nu au aceeasi credinta. Din statisticile care le avem, casatoriile mixte nu au viata lunga si nici spor de fericire față cele in care ambii parteneri împărtășesc aceleași convingeri. Convertirea, în esență, nu are de-a face cu schimbarea religiei ci a inimii, deci este obligatorie la ambii parteneri indiferent de religie. Dacă este păcat sau nu o asemenea căsătorie? Și da si nu! Este păcat dacă scopul căsătoriei este altul decât îmbucurarea lui Dumnezeu prin ascultarea de El. Este păcat dacă din cauza vederilor religioase diferite ajungeti la certuri si reprosuri care Îl întristeaza pe Dumnezeu. Este păcat dacă de dragul armoniei din familie unul dintre dvs. alege să calce anumite principii învățate. Pe de altă parte orice poveste de dragoste curată care se finalizează intr-o casătorie după rânduială este o bucurie pentru Tata din Cer. Este Dumnezeu încântat și uneste doua persoane de diferite religii ? În primul rând pe Dumnezeu nu il interesează religia noastră ci credinta noastră. El uneste două persoane care Il iubesc pe El si sunt gata sa Il asculte in tot ceea ce El a cerut sa fie ascultat. Minusul apare atunci când cei doi de religii diferite hotărăsc locul și timpul inchinarii. Dacă sotul sau sotia nu impărtășesc aceleasi viziuni religioase vor apărea mai devreme sai mai târziu probleme. Ideal ar fi ca cei doi să se prezinte laolalată in fata lui Dumnezeu, să se roage impreună, să aibă o viata activă in comunitatea religioasă.
   Sfatul meu? Puneți-vă ca scop suprem sa placeți Domnului și hotărâți ca mai întâi de toate să aveți o căsătorie sfântă, restul va urma. Eu nu aș risca să am un partener de viată de care să fiu separat atunci când mă duc la locul de închinare.

 • anonim says:

  Va rog mult ati putea sa-ti spuneti daca este pacat sa calatoresc in Sabat dimineata pt. a ajunge la o biserica in alt oras, si apoi sa stau cateva zile in acel oras la parinti? Am vrut sa ma duc de vineri dar am examen tarziu si nu mai am autobuz…..Va rog….nu stiu ce sa fac!!!!

  • anonim says:

   Am uitat sa spun ca trebuie sa ma duc cu tot cu bagaj……cum nu pot sa plec vineri…..

  • danielbota says:

   multumesc pentru că ai trecut pe la noi
   imi cer iertare pentru întârzierea răspunsului… poate deja s-a consumat situația… dar posibil că te va ajuta pe viitor…
   păzirea Sabatul implică în sine câteva principii. mă voi referi la câteva care se includ în situația ta
   1. Principiul odihnei – Biblia ne spune că Dumnezeu S-a odihnit în ziua a șaptea de tot ce făcuse. astfel spus, Dumnezeu și-a organizat în așa fel celelalte 6 zile astfel încât să fie totul gata pentru cea mai specială dintre zile, a șaptea, pe care urma să o creeze. principiul acesta spune că tot ce este de făcut peste săptămână trebuie organizat în așa fel încât atunci când apune soarele vineri să poți să intri împreună cu Dumnezeu în odihna Lui
   2. Principiul respectului și închinării. se știe de când lumea că una dintre cele mai evidente deși tacite forme de respect este și punctualitatea… punctualitatea denotă și cât de mult respectă celălalat timpul tău și persoana ta. când soarele apune vineri, Dumnezeu este la întâlnire cu ai Săi copii, începând de acasă și continuând cu adunarea… Sunt sau nu punctual?
   sabatul este o zi de celebrare a închinării și toti sunt așteptați la momentul special de închinare la timpul acela. pe unde sunt închinătorii la acel timp?
   aplicat de la situația ta, as putea să mai adaug ceva. Pentru tine este mai important să ajungi acasă sau la locul și timpul unde Dumnezeu te așteaptă să I te închini? intreabă-te mereu, chiar si in celelalte zile, unde sunt și unde ar trebui să fiu? după ce ti-ai oferit răspunsul conform principiilor sfinte, acționează în consecință.
   eu, personal descurajez orice călătorie în Sabat care nu răspunde corect la următoarele întrebări:
   1. Este nevoie de mine acolo?
   2. Imi satură sufletul ceea ce se petrece acolo, sau mă duc pentru e mai multă lume?
   3. ce alte beneficii spirituale mai pot găsi acolo si nu am aici (in cazul celor care migreaza Sambata de la o biserica la alta doar pentru ca li se pare mai interesant la altii)

   Cam atat deocamdata, te mai astept si cu alte intrebari si ma oblig sa iti raspund mai prompt. Multumim!

  • anonim says:

   Multumesc!!

 • Adrian says:

  Aveti cumva si fisierele audio [mp3] la cele 920 imnuri noi adventiste,sau stiti cumva de unde le pot procura ? Multumesc mult si Domnul sa va binecuvanteze !

 • admin says:

  buna Amir,
  Biblia spune ca nu ar trebui sa fie o legatura intre un credincios si un necredincios in ce priveste intentia formarii unei casătorii, ori fata la care tii nu face parte din aceasta categorie, a celor necredinciosi. Deci din acest punct de vedere nu ar fi ceva cu care Dumnezeu sa nu fie de acord. Pe de alta parte, daca tu esti botezat in Biserica AZS nu vad de ce ai face un botez intr-o alta biserica…nu are sens, e inutil si nebiblic. Apoi ar trebui sa stii ca Biserica Reformista este o grupare dizidenta a Bisericii AZS… noi ii iubim si nu-i criticam pentru decizia lor de ieri si de azi insa nu as incuraja un membru adventist care face parte din Biserica ramasitei sa devina un membru al unei biserici care s-a desprins de ramasita in ciuda avertizarilor primite de insasi EGW.
  Relatia voastră va fi una reusita doar daca amandoi veti merge in aceeasi directie, in directia buna. Dumnezeu va fi de acord cu aceasta relatie daca voi doi sunteti in deplin acord unul cu celalalt si amandoi cu Dumnezeu. Daca din start exista o dezbinare in ce priveste alegerea bisericii din care sa faceti parte, nu pot vedea acordul lui Dumnezeu…
  Multumesc pentru intrebare si te mai astept si cu altele… iti doresc alegeri intelepte…

  • Julie says:

   Buna ziua…sunt despartita de 2 ani in urma unei casatorii civile si am cunoscut un barbat botezat asz…el nu a fost casatorit…alaturi de el am descoperit religia dvs si vreau sa urmez aceasta cale.Tinand cont ca nu am fost casatorita religios pot sa ma casatoresc cu acest om?bineinteles trecand la religia lui prin botez…

  • admin says:

   Buna seara, Da

 • Amir says:

  buna ziua ,am 31 de ani sunt adventist de ziua a saptea si am cunoscut o fata din biserica reformista are 28 ani,ne intelegem foarte bine si fata zice sa ma botez in biserica ei ,pe viitor am stabilit sa mergem si la ea la biserica si la noi.credeti ca Dumnezeu este de acord cu acest fel de casatorie?

 • danielbota says:

  este adevarat ce spui AnoNiM, botezul este un legamant cu Isus si o dovada publica a faptului ca din acel moment tu esti de partea lui Isus. legamantul cu Isus implica si iertarea pacatelor si promisiunea coborarii Duhului Sfant si dispozitia lui Dumnezeu de a continua sa ofere har pacatosilor convertiti.

  prin jertfa lui Isus omenirea a fost mantuita de pedeapsa pacatului ( Pedeapsa care ne dă pacea a căzut peste El, şi prin rănile Lui suntem tămăduiţi. Is 53) insa aceasta este doar o parte a conceptului de mantuire holistica (sa-i spun asa…). unui criminal care a fost achitat de pedeapsa cu moartea pentru crima savarsita deoarece altcineva i-a luat locul pe scaunul electric, nu i se face un mare bine daca nu va fi si invatat ca ceea ce a facut este un pacat si ajutat sa se stapaneasca ca data viitoare la nervi sa nu mai faca o crima.
  la fel este in cazul pacatosului. chiar daca a fost iertat de pedeapsa pacatului nu a facut decat o parte din drum. daca nu este ajutat sa capete putere asupra pacatului, el va redeveni acelasi dusman al lui Dumnezeu pasibil de moarte vesnica. legamantul cu Isus, aduce pe on in postura de a dori sa intre in scoala lui Dumnezeu in vederea biruirii pacatului.

  versetele scrise de onelamurire, fac referire la cei care l-au marturisit pe Isus ca Domn intrand in legamant cu El prin botez…

 • AnoNiM says:

  Botezul este legamantul cu IIsus Hristos, prin care, cei ce l-au incheiat intra in Biserica lui Hristos, i se iarta pacatele si prin care Duhul Sfant coboara la ei pentru a le da har ?

  Stiu ca exista o o diferenta intre mantuirea de puterea pacatului ,si mantuirea de pedeapsa pacatului.

  Versetele date de onelamurire fac referire la cei care au fost botezati ?

 • danielbota says:

  cei din parabola pot fi numiti si apostaziati mai ales cei din categoria semintei cazute intre spini care pentru o vreme au mers bine pana cand i-au napadit si sufocat grijile acestei lumi sau necazurile care au venit in viata.
  versetele amintite de tine fac referire la cei care au fost in legamant cu Isus si au revenit la stilul de viata de dinainte de a-L fi cunoascut pe Dumnezeu, cei care au parasit biserica lui Hristos pentru lumea de afara.

 • Neintelegere says:

  (Continuare) La cine face referire in versetele 2 Petru 2:20-22 ,Evrei 10:29 si Evrei 6 :4-6? La cei din Biserica sau la cei din lume ?

 • Neintelegere says:

  Se numesc apostaziati cei din parabola aceasta ? ( drumul , stanca si spinii) ? Care sunt diferentele intre apostaziati si hulitorii impotriva Duhului Sfant ?

 • danielbota says:

  cei care au marturisit ca s-au pocait , au avut credinta, au vrut sa se boteze dar au renuntat si revin la starea de la inceput, sunt, conform Parabolei Semanatorului spusa si explica de Isus, reprezentati ca fiind fie samanta cazuta langa drum, fie samanta cazuta in loc stancos sau cea cazuta intre spini (Vezi Matei 13, 1-23). ce se poate intampla? daca vei citi pilda vei vedea consecinta… nici unul dintre cei reprezentati de cele trei seminte cazut in cele 3 locuri diferite nu ajung sa aduca rod, nu ajung la vremea secerisului, drept urmare nu pot fi stranse in hambarul lui Dumnezeu. insa eu cred ca mai exista inca timp ca Semanatorul sa poate transfera samanta in solul prielnic incoltirii, cresterii si rodului.
  multumim pentru intrebare si te mai asteptam oricand, cu orice intrebare.
  sa traiesti in asa fel incat Dumnezeu sa vrea sa-ti faca bine pt vesnicie!

 • Onelamurire says:

  Si cade din toate, credinta , pocainta…. (continuand intrebarea)

 • Onelamurire says:

  Mai am o intrebare , si atat , ce se intampla in cazul celor ce marturisesc ca s-au pocait,au avut credinta, si au vrut sa se boteze, dar au renuntat ?

 • danielbota says:

  nu cred ca putem vorbi de mai multe feluri de apostazii. in esenta apostazia este renuntarea la Isus sau la anumite principii si crezuri stabilite de Isus. nu orice renuntare la o dogma sau crez este apostazie in adevaratul sens al cuvantului, ci poate fi chiar o veritabila venire in fire. cineva care a participat la ocazii de inchinare fara sa fii incheiat un legamant de botez cu Isus, iar apoi a renuntat sa mai participe, nu poate fi numit apostaziat ci mai degraba ca si-a pierdut interesul religios sau spiritual. la fel cum botezul este o si marturie publica a faptului ca apartii lui Hristos, apostazia biblica este o renuntare publica la legamantul savarsit.
  nu poti numit apostaziat de la ceva la care inca nu ai „aderat”. insa un lucru tr stiut: diavolul este la fel de entuziasmat atat cand face un suflet al lui Hristos sa apostazieze, cat si determina un suflet sa amane impacarea cu El. la judecata unii vor fi acuzati de apostazie, in timp ce unii vor fi acuzati de impietrire a inimii sau pacat impotriva Duhului Sfant.
  multumim de intrebare si te mai asteptam…
  Dumnezeu sa-ti faca bine!

 • Onelamurire says:

  Cate feluri de apostazii exista ? (caderi)
  Exista apostazie cand cineva doar a participat ca vizitator la ore , sau slujbe etc. a avut credinta, dar a cazut ? Dar nu s-a botezat niciodata

 • admin says:

  Se asculta muzica crestina. La biserica sunt coruri sau grupuri care sustin programul muzical, si de obicei acestia continua programul si la masa. In lipsa lor, la masa, se asculta de pe un cd, muzica crestina, instrumentala, clasica,etc. in functie de preferintele mirilor, dar nici intr-un caz o muzica care nu se poate asculta in prezenta lui Dumnezeu. O zi binecuvantata.

 • and says:

  am fost de curand invitat la o nunta de adventisti, si as vrea sa stiu cum stau lucrurile si daca e adevarat ca nu se asculta muzica, decat din cea bisericeasca. Am nevoie de acest raspuns cat mai repede ! va rog mult! multumesc

 • anonim says:

  scuze ca te deranjez din nou dar noptile mi se fac din ce in ce mai grele nu mai pot dormi nu stiu ce sa fac si nu nu am nimic cu bantuirea dar simt uneori noapyea mai ales cand sunt singura ca nu mai am aer ca ma sufoc si ca nu o sa mai ajung sa vad dimineata mi-e groaza numai cand ma gandesc la asta . Dar ma intreb de ce m-a creat dumnezeu cu ce scop ca pana acum in viata me doar am suferit mai bine nu eram e pamantul asta caci nu mai rezist.

 • anonim says:

  scuze ca te deranjez din nou dar noptile mi se fac din ce in ce mai grele nu mai pot dormi nu stiu ce sa fac si nu nu am nimic cu bantuirea dar simt uneori noapyea mai ales cand sunt singura ca nu mai am aer ca ma sufoc si ca nu o sa mai ajung sa vad dimineata mi-e groaza numai cand ma gandesc la asta . Dar ma intreb de ce m-a creat dumnezeu cu ce scop ca pana acum in viata me doar am suferit mai bine nu eram e pamantul asta caci nu mai rezist. mi-e foarte teama raspunde-mi curand te rog. iti multumesc

 • anonim says:

  multumesc pentru raspuns domnul cu voi.

 • daniel says:

  anonim, imi cer iertare pt intarzierea raspunsului. nu as putea sa iti ofer un raspuns amplu la intrebarea si nelinistea ta, fiindca nu am toate detaliile contextului in care ai aceste cosmaruri. ce anume visezi cu satana? de ce iti este frica atunci cand stai cu mama ta? ai vreo prejudecata in ce priveste bantuirea?
  frica apare atunci cand gandim ca ceva rau ni se poate intampla. uneori frica e justificata. daca nu stii inota, de exemplu, e normal sa iti fie frica de apa mare. alteori, frica este indusa de cineva, de anumite conceptii gresite, traditii, basme. unii nu trec pe langa cimitir noaptea, de frica sa nu se scoale vreun mort la ei. ori astea sunt basme si imaginea creata de filmele de groaza.
  Singura Persoana de care tr sa ne fie frica este Dumnezeu. asta nu inseamna sa ne speriem de El, ci pur si simplu sa avem mereu in minte cine este El si cine suntem noi. sa ne raportam la El ca la un suveran nu ca la unul cu care ne tragem de sireturi. e vb de respect divin, reverenta, autoritate.
  singurul lucru de care tr sa ne fie frica este facerea de rau, pacatul. a avea frica de pacat este ca si cum ai frica de un cablu de curent de 380 de volti. pacatul distruge omul, de aceea, nu tr atins. nu ar tr sa ne fie frica de acela care aduce pacatul, satana. el este o fiinta puternica, dar e un mascarici pe langa Isus. si satana poarta frica de noi atunci cand stam langa Isus. cand ne e frica de satan si ceea ce poate face el, inseamna ca nu prea Il mai simtim pe Isus aproape. e posibil sa avem credinta, adica sa credem in El, dar nu e tot una sa Il crezi pe Dumnezeu care iti spune ca este cu tine chiar de ar fi pamantul plin cu demoni. dragostea ta fata de Dumnezeu tr sa alunge teama de cel rau si de relele lui.
  ce sa faci? cand bate diavolul la usa ta, cheama-L pe Isus sa raspunda!
  succes!

 • anonim says:

  dar sa stii totusi ca eu am incredere in D-ZEU SI CRED CA EL ARE GRIJA DE MINE PUR SI SIMPLU IMI ESTE TEAMA.

 • anonim says:

  Cand vin sa stau cu mama cateodata imi este frica. noaptea am cosmaruri cu satana crezi ca e din cauza lipsei de credinta? spunemi te rog ce sa fac ca sa nu mai imi fie frica multumesc.

 • daniel says:

  dragul meu, principiile Bisericii Adventiste, le gasesti la rubrica Portretul unei adventist. in ce priveste rebotezarea… lucrurile stau asa. botezul la fel ca si casatoria este un legamant facut intre om si Dumnezeu, in cazul botezului. biserica incurajeaza un singur botez, un legamant care sa nu fie rupt. insa trista realitate ne pune si in situatii neplacute. daca un om ce a incheiat un legamant prin botez cu Isus, se reintoarce la viata lui departe de Isus, calcand in picioare toate principiile legamnatului, spriritual vorbind, legamantul este rupt. la fel cum se intampla intre un barbat si o femeie, cand unul dintre ei isi inseala partenerul. relatia sufera o ruptura. unii trec la divort, altii la o separare pt o perioada. relatia poate fi reluata in cazul in care partea gresita isi recunoaste vina si isi asuma responsabilitatea pt noua relatie. de aceea un om care a luat din caile diavolului, si a fost o marturie publica a caderii lui, la fel tr sa se arate din nou public, in fata lui Dumnezeu, si a altor martori, va declara din nou refacerea legamnatului. nu acceptam rebotezari repetate fiindca deja consideram ca e vb de altceva, o recidiva lipsita de o pocainta autentica.
  sper ca am reusit sa iti dau rasp. dorit. daca nu, te rog sa ma intrebi si cu placere mai discutam. alese binecuvantari!

 • Care sunt principiile si valorile biserici advente? Daca exista un singur botez de ce se repete de n ori?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.